iltasyazilim
FD Üye
Kek için:
100 gr tereyağı
140 gr tozşeker
4 yumurta
1 tutam tuz
300 gr bitter çikolata
90 gr un Dolgu için
500 gr labne
60 gr tereyağı
220 gr tozşeker
2 yumurta
20 gr un
60 ml ekşi krema
1 tatlı kaşığı limon suyu Sosu için
150 gr bitter çikolata
100 ml krema
Çikolatalı cheesecake hazırlanışı
*Kek için, çikolatayı eritip ılınmaya bırakın Tereyağı ve şekeri mikser ile 3 dakika çırpıp önce yumurtaları, ardından tuz ve eritilmiş çikolatayı ekleyin
*Elenmiş unu ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın ve yağlayıp unladığınız kalıba boşaltın Üzerini spatula ile düzeltin Dolguyu hazırlayana kadar buzdolabında bekletin (kek harcının dolgu kreması ile karışmaması için)
*Labne, tereyağı, limon suyu ve şekeri 34 dakika çırpın ve teker teker yumurtaları ilave edin Un ve kremayı ekleyip karıştırın Harcı kek hamurunun üzerine dökün Kalıbı sallayarak düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlıfırında 2530 dakika üzeri pembeleşip, kenarları hafifçe yükselene kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın
*Çikolatayı benmari usulü eritin Küçük bir tencerede krema ile birlikte ısıtıp soğuttuktan sonra cheesecake'in üzerine döküp spatula ile düzeltin 6 saat buzdolabında bekletin Soğuk servis yapın
100 gr tereyağı
140 gr tozşeker
4 yumurta
1 tutam tuz
300 gr bitter çikolata
90 gr un Dolgu için
500 gr labne
60 gr tereyağı
220 gr tozşeker
2 yumurta
20 gr un
60 ml ekşi krema
1 tatlı kaşığı limon suyu Sosu için
150 gr bitter çikolata
100 ml krema
Çikolatalı cheesecake hazırlanışı
*Kek için, çikolatayı eritip ılınmaya bırakın Tereyağı ve şekeri mikser ile 3 dakika çırpıp önce yumurtaları, ardından tuz ve eritilmiş çikolatayı ekleyin
*Elenmiş unu ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın ve yağlayıp unladığınız kalıba boşaltın Üzerini spatula ile düzeltin Dolguyu hazırlayana kadar buzdolabında bekletin (kek harcının dolgu kreması ile karışmaması için)
*Labne, tereyağı, limon suyu ve şekeri 34 dakika çırpın ve teker teker yumurtaları ilave edin Un ve kremayı ekleyip karıştırın Harcı kek hamurunun üzerine dökün Kalıbı sallayarak düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlıfırında 2530 dakika üzeri pembeleşip, kenarları hafifçe yükselene kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın
*Çikolatayı benmari usulü eritin Küçük bir tencerede krema ile birlikte ısıtıp soğuttuktan sonra cheesecake'in üzerine döküp spatula ile düzeltin 6 saat buzdolabında bekletin Soğuk servis yapın