iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Cheesecake Malzemeleri ( 8 kişilik 1,5 saat )
Taban için Malzemeler
40 adet kakaolukremalı bisküvi
100 gr tereyağı
1 avuç fındık
İç Dolgusu için Malzemeler
600 gr labne peyniri
300 gr krema
1,5 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
Üstü için Malzemeler
½ paket krema
150 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için Malzemeler
4 adet kakaolukremalı bisküvi
1520 adet ahududu
Hazırlanışı
Taban için;
Kakaolu bisküvi, fındık ve tereyağını kum gibi oluncaya kadar rondodan geçirin ve cheesecake kalıbına bastırarak taban yapın
İç dolgu için;
Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın
İçerisine labneyi ekleyin ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpmaya devam edin
Daha sonra iç dolgu için olan tüm malzemeyi ekleyin ve hepsi harmanlanınca cheesecake kalıbına yerleştirdiğiniz tabanın üzerine dökün
160 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
Cheesecake piştiğinde fırından çıkarın, bir bıçakla kalıba yapışan kenarları sıyırarak cheesecake çekerken çatlamasını engelleyin
1 saat kadar dışarıda soğumasını bekleyin
Üstü için;
Kremayı bir sos tavasında ısıtın
İyice ısınan kremayı kenara alın ve içerisine çikolata ve tereyağını ekleyip tamamen eriyinceye kadar karıştırın
Soğuması için kenara alın
Süsleme için;
Soğuyan cheesecake’in üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı dökün
Tamamen soğuyan cheesecake’i çıkarın ve 4 tane ikiye bölünmüş kakaolu bisküvileri karşılıklı gelecek şekilde üzerine yerleştirin
Not:
İsterseniz üzerine yaptığımız çikolatalı ganaj sosu beyaz çikolata ile de yapıp üzerine süs yapabilir veya isim yazabilirsiniz
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
Taban için Malzemeler
40 adet kakaolukremalı bisküvi
100 gr tereyağı
1 avuç fındık
İç Dolgusu için Malzemeler
600 gr labne peyniri
300 gr krema
1,5 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
Üstü için Malzemeler
½ paket krema
150 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için Malzemeler
4 adet kakaolukremalı bisküvi
1520 adet ahududu
Hazırlanışı
Taban için;
Kakaolu bisküvi, fındık ve tereyağını kum gibi oluncaya kadar rondodan geçirin ve cheesecake kalıbına bastırarak taban yapın
İç dolgu için;
Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın
İçerisine labneyi ekleyin ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpmaya devam edin
Daha sonra iç dolgu için olan tüm malzemeyi ekleyin ve hepsi harmanlanınca cheesecake kalıbına yerleştirdiğiniz tabanın üzerine dökün
160 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
Cheesecake piştiğinde fırından çıkarın, bir bıçakla kalıba yapışan kenarları sıyırarak cheesecake çekerken çatlamasını engelleyin
1 saat kadar dışarıda soğumasını bekleyin
Üstü için;
Kremayı bir sos tavasında ısıtın
İyice ısınan kremayı kenara alın ve içerisine çikolata ve tereyağını ekleyip tamamen eriyinceye kadar karıştırın
Soğuması için kenara alın
Süsleme için;
Soğuyan cheesecake’in üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı dökün
Tamamen soğuyan cheesecake’i çıkarın ve 4 tane ikiye bölünmüş kakaolu bisküvileri karşılıklı gelecek şekilde üzerine yerleştirin
Not:
İsterseniz üzerine yaptığımız çikolatalı ganaj sosu beyaz çikolata ile de yapıp üzerine süs yapabilir veya isim yazabilirsiniz
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI