
Çikolatalı Çilekli Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 150 gram şeker
- 200 ml buttermilk (200 ml süt + 1, 5 yemek kaşığı elma sirkesini karıştır 20 dakika beklet)
- 100 gram tereyağ
- 75 gram sütlü çikolata
- 70 gram bitter çikolata (Kakaolu)
- 60 ml sıvı yağ (1/2 (yarım) çay bardağı)
- 150 gram kek un (1, 5 su bardağı)
- 50 gram un (1/2 (yarım) su bardağı)
- 15 gram kakao (1, 5 yemek kaşığı)
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı tam yağlı süt
- 1 orta uzunluk yumurta
- 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası (Tepeleme)
- 2 yemek kaşığı pirinç unu (Tepeleme)
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 kutu krema
- 3 yemek kaşığı labne peyniri (Suyu süzülmüş)
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilin
- Çilek
- Antep fıstıklı çikolatalı draje
Çikolatalı Çilekli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker beyaz renk olana kadar çırpılır. Tereyağ eritilir sıcağına çikolatalar eklenir ve düzgünce karıştırılır. Krema kıvamına gelen yumurta karışımına buttermilk, çikolatalı tereyağ karışımı ve sıvı yağ eklenir.
- Birbirlerine karışacak kadar kısa ve yüksek zamanda çırpılır. Tüm kuru materyaller elenir ve karışıma azar azar eklenerek çırpılır. 19 cm çapında kelepçeli kalıba dökülür ve tezgaha bir kaç sefer vurularak içindeki fazla havası çıkarılır.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında evvel 30 dakika akabinde ısı 170 e düşürülerek bir 30 dakika daha yani toplamda 60 dakika pişirilir (Kürdan testi yapıp içinin piştiğinden emin olunca fırından çıkarılır)
- Oda sıcaklığına gelince streç sinemaya sarılır ve bir gece dinlendirilir. Kreması için nişasta, pirinç unu, un, yumurta ve süt bir tencereye alınır düzgünce çırpılır.
- Ocağın altı açılır daima çırparak pişirilir. Fokurdamalar artınca şekeri eklenir bir kaç dakika sonra kreması eklenir ve ocaktan alınır.
- Birinci dumanı çıkınca toz krem şanti, labne peynir ve vanilyası eklenir uygunca çırpılır. Sakız kıvamında bir krema elde edilir (Açık bir pasta olacağı için kreması çok akışkan olmamalı ki pastadan akmasın)
- Pastanın üst kısmı tıraşlanır ve ikiye bölünür. Kremadan kenarlara fazla gelmeyecek halde konulur ve yayılır. Bol çilek ve draje eklenir tekrar krema ve çilek eklemesi yapılır. İkinci kek katı yerleştirilir.
- En üste tekrar krema ve çilekle süsleme yapılır. Afiyet olsun.