iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
125 gr margarin
1 su bardağı un
Şerbeti;
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 paket eti bitter çikolata
1 paket eti sütlü çikolata
Yapılışı
İlk olarak margarini tencereye alıp unumuzu ilave ediyoruz, bunları yaparken ayrı bir tencerede şerbet hazırlanır, un iyice kavrulup kahverengi rengini alınca şerbet dökülür ,tencerenin kapağı kapatılır ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır Daha sonra helvamızı karıştırıp soğumaya bırakırız Soğuduktan sonra helva iyice yoğurulur, ceviz büyüklüğünde ya da daha küçük toplar yapılır Ardından benmari usulü erittiğimiz çikolatanın içine toplarımızı birer birer atıp çıkarırız Süs olarak pasta süsü, ceviz, antepfıstığı tercih edebilirsiniz
Not:Ben sütlü, bitter çikolata karışık yapıyorum tadı ve kıvamı mükemmel oluyor eğer iki paketini de bitter kullanırsanız toplarınız biraz acı olabilir ?
Not:Benmari usulü eritme şu şekilde olur Bir cezveye tüm çikolatalar kırılır cezve içi az su dolu bir tencereye oturtturulur ve sürekli cezvedeki çikolata karıştırılır Buharla eriyen çikolatayı ocaktan alıp topları yaparız
İşimiz biraz uğraştırıcı olduğundan çikolatamızın kıvamı sertleşebilir bunu düşünerekten suyumuzu dökmeyip aynı suda altını yakıp sertleşen çikolatamızı tekrar eritiriz ??
125 gr margarin
1 su bardağı un
Şerbeti;
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 paket eti bitter çikolata
1 paket eti sütlü çikolata
Yapılışı
İlk olarak margarini tencereye alıp unumuzu ilave ediyoruz, bunları yaparken ayrı bir tencerede şerbet hazırlanır, un iyice kavrulup kahverengi rengini alınca şerbet dökülür ,tencerenin kapağı kapatılır ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır Daha sonra helvamızı karıştırıp soğumaya bırakırız Soğuduktan sonra helva iyice yoğurulur, ceviz büyüklüğünde ya da daha küçük toplar yapılır Ardından benmari usulü erittiğimiz çikolatanın içine toplarımızı birer birer atıp çıkarırız Süs olarak pasta süsü, ceviz, antepfıstığı tercih edebilirsiniz
Not:Ben sütlü, bitter çikolata karışık yapıyorum tadı ve kıvamı mükemmel oluyor eğer iki paketini de bitter kullanırsanız toplarınız biraz acı olabilir ?
Not:Benmari usulü eritme şu şekilde olur Bir cezveye tüm çikolatalar kırılır cezve içi az su dolu bir tencereye oturtturulur ve sürekli cezvedeki çikolata karıştırılır Buharla eriyen çikolatayı ocaktan alıp topları yaparız
İşimiz biraz uğraştırıcı olduğundan çikolatamızın kıvamı sertleşebilir bunu düşünerekten suyumuzu dökmeyip aynı suda altını yakıp sertleşen çikolatamızı tekrar eritiriz ??