iltasyazilim
FD Üye
HAZIRLANIŞI:
Tereyağını ve çikolatayı geniş bir kaseye koyuyoruz Buhar üzerine oturtarak ben mari usulü eritiyoruz, bir yandan da karıştırıyoruz Eriyince kakaoyu ve toz şekeri de koyarak karıştırıyoruz Şekeri eriyince, kaseyi buhar üzerinden alıyoruz İlk sıcaklığı çıkınca içine yumurtaları birer birer kırıp çırpıyoruz Kabartma tozunu döküyoruz ve karıştırıyoruz 4 çorba kaşığı unu da koyarak karıştırıyoruz Sufle kaplarını margarinle yağlıyoruz Hazırladığımız kek harcını kaplara paylaştırıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz İçi sıvı kalması gerektiği için çok uzun süre pişirmiyoruz Servis ederken yanına bir top dondurma koyuyoruz
4 yumurta
1 su b toz şeker
200 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata
yarım pk kabartma tozu
1 çorba k kakao
ustasından un ölçüsü
SERVİSİ İÇİN:
Dondurma
Kaynak : Oktay Usta
Tereyağını ve çikolatayı geniş bir kaseye koyuyoruz Buhar üzerine oturtarak ben mari usulü eritiyoruz, bir yandan da karıştırıyoruz Eriyince kakaoyu ve toz şekeri de koyarak karıştırıyoruz Şekeri eriyince, kaseyi buhar üzerinden alıyoruz İlk sıcaklığı çıkınca içine yumurtaları birer birer kırıp çırpıyoruz Kabartma tozunu döküyoruz ve karıştırıyoruz 4 çorba kaşığı unu da koyarak karıştırıyoruz Sufle kaplarını margarinle yağlıyoruz Hazırladığımız kek harcını kaplara paylaştırıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz İçi sıvı kalması gerektiği için çok uzun süre pişirmiyoruz Servis ederken yanına bir top dondurma koyuyoruz
4 yumurta
1 su b toz şeker
200 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata
yarım pk kabartma tozu
1 çorba k kakao
ustasından un ölçüsü
SERVİSİ İÇİN:
Dondurma
Kaynak : Oktay Usta