iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı irmik
*125 gram tuzsuz tereyağ yada margarin
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker+2 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
İçi için:
*Parça çikolata
Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle yağımızı ve irmiğimizi tenceremize alıp kokusu çıkıp irmikler iyice kararana kadar yaklaşık 4045 dk kavuruyoruz İyi bir irmik helvası için irmiği iyice sabırla kavurmanız gerekiyor Daha sonra ayrı bir kapta su, süt, şeker ve vaniyayı şeker eriyene kadar iyice karıştırıyoruz (bunlar soğuk olacak) ve kavrulmuş irmiğimize yavaş yavaş ilave ediyoruz İyice karıştırdıktan sonra kaynayınca altını kısıp kapağını kapatıp sütünü çekmesini bekliyoruz Sütünü çektikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı şekeri döküp karıştırıyoruz Ve servis için kullanacağımız kalıba yada kaseye irmik helvamızdan bir miktar koyup üzerine parça çikolatamızı koyup tekrar helva koyup presleyip servis tabağımıza ters çeviriyoruz Üzerine tarçın döküp sıcak sıcak servis yapıyoruz, afiyet olsun
*1,5 su bardağı irmik
*125 gram tuzsuz tereyağ yada margarin
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker+2 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
İçi için:
*Parça çikolata
Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle yağımızı ve irmiğimizi tenceremize alıp kokusu çıkıp irmikler iyice kararana kadar yaklaşık 4045 dk kavuruyoruz İyi bir irmik helvası için irmiği iyice sabırla kavurmanız gerekiyor Daha sonra ayrı bir kapta su, süt, şeker ve vaniyayı şeker eriyene kadar iyice karıştırıyoruz (bunlar soğuk olacak) ve kavrulmuş irmiğimize yavaş yavaş ilave ediyoruz İyice karıştırdıktan sonra kaynayınca altını kısıp kapağını kapatıp sütünü çekmesini bekliyoruz Sütünü çektikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı şekeri döküp karıştırıyoruz Ve servis için kullanacağımız kalıba yada kaseye irmik helvamızdan bir miktar koyup üzerine parça çikolatamızı koyup tekrar helva koyup presleyip servis tabağımıza ters çeviriyoruz Üzerine tarçın döküp sıcak sıcak servis yapıyoruz, afiyet olsun