iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Tabanı için;
2 paket yulaflı bisküvi yada 1 paket kedi dili bisküvi (Ben ikisini harmanladım)
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
3 kaşık pekmez
Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için;
3 paket çikolata
Karamel sos
Hazırlanışı
Öncelikle bisküvileri ufak parçalara ayrılması için mikserden geçirelim ve derin bir kaseye alalım Ardından tereyağını ocakta sıvı hale gelinceye kadar ısıttıktan sonra bisküvilerin üzerine dökelim ve eşit halde dağılması için elimizle karıştıralım Ardından pekmezi bu karışımın içine ekleyelim ve tekrar elimizle eşit miktarda dağılması için karıştıralım Bu işlemi yaptıktan sonra bisküvili karışımı yağlı kağıt serdiğimiz kelepçelı kalıbımıza bir dökelim ve iyice bastırarak hem dağılmasını önlemek hemde eşit miktarda dağılmasını sağlayalım Bunun için bardaktan yardım alabilirsiniz
Muhallebinin yapımı için:
Tencereye sütü irmiği şekeri alalım ve çırpma teli ile topaklanmasısı önlemek için katılaşıncaya kadar devamlı karıştıralım Tam kaynamaya yakınken hindistan cevizini ilave edelim ve son olarak tereyağını ekledikten sonra ocaktan alalım Hindistan cevizi çabuk kıvam aldığı için çok beklemeden kelepçeli kalıba dökelim Yaklaşık 2 saat buzdolabında beklettikten sonra çikolataları benmari usulü eritip yaptığımız irmik pastasını üzerine dökelim ve buzdolabına soğumaya bırakalım Servis için karamel sos tercih edebilirsiniz Afiyet olsun
Tabanı için;
2 paket yulaflı bisküvi yada 1 paket kedi dili bisküvi (Ben ikisini harmanladım)
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
3 kaşık pekmez
Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için;
3 paket çikolata
Karamel sos
Hazırlanışı
Öncelikle bisküvileri ufak parçalara ayrılması için mikserden geçirelim ve derin bir kaseye alalım Ardından tereyağını ocakta sıvı hale gelinceye kadar ısıttıktan sonra bisküvilerin üzerine dökelim ve eşit halde dağılması için elimizle karıştıralım Ardından pekmezi bu karışımın içine ekleyelim ve tekrar elimizle eşit miktarda dağılması için karıştıralım Bu işlemi yaptıktan sonra bisküvili karışımı yağlı kağıt serdiğimiz kelepçelı kalıbımıza bir dökelim ve iyice bastırarak hem dağılmasını önlemek hemde eşit miktarda dağılmasını sağlayalım Bunun için bardaktan yardım alabilirsiniz
Muhallebinin yapımı için:
Tencereye sütü irmiği şekeri alalım ve çırpma teli ile topaklanmasısı önlemek için katılaşıncaya kadar devamlı karıştıralım Tam kaynamaya yakınken hindistan cevizini ilave edelim ve son olarak tereyağını ekledikten sonra ocaktan alalım Hindistan cevizi çabuk kıvam aldığı için çok beklemeden kelepçeli kalıba dökelim Yaklaşık 2 saat buzdolabında beklettikten sonra çikolataları benmari usulü eritip yaptığımız irmik pastasını üzerine dökelim ve buzdolabına soğumaya bırakalım Servis için karamel sos tercih edebilirsiniz Afiyet olsun