iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Islak Kek Malzemeleri
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu
Sosu için Malzemeler
2 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
Tüm malzemeleri sos tenceresine ilave edip, karıştırın ardından ateşin üzerine alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin
Kenara alıp soğutun
Keki için;
Şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu ilave edip spatula ile karıştırın
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Not: Kullandığınız kek kalıbının genişlik ve derinliğine göre pişirme süresine dikkat ediniz Biraz daha az veya fazla olabilir
Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip, dilimleyin
Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin Ardından servis edin
ARDANIN MUTFAĞI
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu
Sosu için Malzemeler
2 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
Tüm malzemeleri sos tenceresine ilave edip, karıştırın ardından ateşin üzerine alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin
Kenara alıp soğutun
Keki için;
Şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu ilave edip spatula ile karıştırın
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Not: Kullandığınız kek kalıbının genişlik ve derinliğine göre pişirme süresine dikkat ediniz Biraz daha az veya fazla olabilir
Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip, dilimleyin
Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin Ardından servis edin
ARDANIN MUTFAĞI