Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çikolatalı İsviçre Rulosu

Çikolatalı İsviçre Rulosu
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cikolatali-isvicre-rulosu-1.jpg

Çikolatalı İsviçre Rulosu Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet yumurta ( büyükse 4)
  • 1 su bardağımdan 1 parmak eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket hazır pastacı kreması (Hazır krema için 1 buçuk su bardağı soğuk süt)
  • Kakaolu kremşanti
  • Hazır çikolata sos

Çikolatalı İsviçre Rulosu Tanımı Yapılışı

  1. Kaseye 5 yumurta ve şekeri alalım düzgünce köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. 6-7dk kadar sonra cezveye sıvı yağ alalım ısıtalım.
  3. Daha sonra bir kaseye kakao koyalım.
  4. Üzerine ılınmış sıvı yağı koyup karıştıralım.
  5. Daha sonra çırptığımız harca yavaşça boşaltalım sıcak suyu da ekleyelim mikserleyelim.
  6. En son elenmiş un ve kabartma tozunu ek edip 1 dk kadar da mikserde çırpalım. Çok fazla çırpmayın yumurtalar sönmesin fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve harcı dökelim her yeri eşit olucak biçimde yayalım
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derecede fansız 10-15dk pişirelim.
  8. Kürdan testi yapın pişen keki 5dk bekleyelim havlu bir bezin üstüne serip soğumadan rulo yapalım.
  9. 15dk kadar bu formda bekletelim. Bu ortada kremşantimizi yapalım dolapta dinlendirelim.
  10. Sonra rulomuzu açalım karşıt çevirip yağlı kağıdı çıkaralım ve hazırladığımız pastacı kremasını her yerine gelicek halde yayalım. Ben içine damla çikolatada koydum siz isterseniz meyvede koyabilirsiniz ve yavaşça rulomuzu yapalım ve dolapta dinlendirdiğimiz kremşantiyi üzerine sürelim ( ben kakaolu kremşanti kullandım) en son üzerine çikolata sos.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt