iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı, Kremalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı) 45 yemek kaşığı kakao (arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilir) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Un Keki ıslatmak için;
2 paket çikolata (60 gramlık) 2 su bardağı süt Krema için;
4 su bardağı süt 1 fincan un 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta 1 çay bardağı şeker 100 gram margarin 1 paket vanilya Üzeri için;
1 paket çikolatalı sos Süslemek için;
Beyaz çikolata Fıstık vs
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 55dk
Pişirme: 25dk Çikolatalı, Kremalı Islak Kek Tarifi Yapılışı
Normal kek kıvamında bi kek hazırlayalım 180 derece fırında pişirelim
20 dakikadan sonra kürdan testi yapalım
Kekimiz pişerken bu esnada kremamızı vanilya hariç tüm malzememizi karıştırarak pişirelim Altını kapatıp vanilya ekleyip kenarda bekletelim
Sos için; iki paket çikolatayı ve sütü ekleyerek sadece çikolata eriyene kadar ocakta karıştırıp altını kapatalım
Kekimiz ılıyınca kürdanla delikler açalım ılıyan çikolata sosumuzu üzerine eşit bir şekilde gezdirelim
Kremamızı robottan geçirip ıslattığımız kekin üzerine yayalım (beyaz kısım)
Çikolata sosumuza, üzerindeki tarifine göre süt ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim ilk sıcaklığı gidince biraz donmuş olan kremamızın üzerine yayalım
(en üst kısım)
Benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolata, fıstık vs ile arzuya göre süsleyip buzdolabında 23 saat bekletip servis yapalım
AFİYET OLSUN
3 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı) 45 yemek kaşığı kakao (arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilir) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Un Keki ıslatmak için;
2 paket çikolata (60 gramlık) 2 su bardağı süt Krema için;
4 su bardağı süt 1 fincan un 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta 1 çay bardağı şeker 100 gram margarin 1 paket vanilya Üzeri için;
1 paket çikolatalı sos Süslemek için;
Beyaz çikolata Fıstık vs
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 55dk
Pişirme: 25dk Çikolatalı, Kremalı Islak Kek Tarifi Yapılışı
Normal kek kıvamında bi kek hazırlayalım 180 derece fırında pişirelim
20 dakikadan sonra kürdan testi yapalım
Kekimiz pişerken bu esnada kremamızı vanilya hariç tüm malzememizi karıştırarak pişirelim Altını kapatıp vanilya ekleyip kenarda bekletelim
Sos için; iki paket çikolatayı ve sütü ekleyerek sadece çikolata eriyene kadar ocakta karıştırıp altını kapatalım
Kekimiz ılıyınca kürdanla delikler açalım ılıyan çikolata sosumuzu üzerine eşit bir şekilde gezdirelim
Kremamızı robottan geçirip ıslattığımız kekin üzerine yayalım (beyaz kısım)
Çikolata sosumuza, üzerindeki tarifine göre süt ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim ilk sıcaklığı gidince biraz donmuş olan kremamızın üzerine yayalım
(en üst kısım)
Benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolata, fıstık vs ile arzuya göre süsleyip buzdolabında 23 saat bekletip servis yapalım
AFİYET OLSUN