iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
110 gram tereyağı 220 gram bitter çikolata 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı vanilya özütü Kek kalıplarını yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kakao
NASIL YAPILIR?
Bitter çikolatayı küçük parçalara bölün Cam bir kaba aldığınız çikolata parçalarını kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin Erimiş çikolatanın içine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katın ve karıştırın Çikolatanın sıcaklığıyla eriyen tereyağı karışımına yumurtaları (yumurtalar ve yumurta sarısını) ekleyin Bir spatula ya da tahta bir kaşık yardımıyla karıştırdığınız kek harcına sırasıyla; elenmiş pudra şekeri, un ve vanilya özütünü ilave edin Kalp şeklinde porsiyonluk kek kalıplarını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayın Üzerlerine kakao eleyip, kek kalıplarının taban ve kenar kısımlarını kakaoyla kaplayın Hazırladığınız çikolatalı lav kek harcını, kek kalıplarına eşit olarak paylaştırın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1215 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartın Ters çevirerek kalıplarından çıkardığınız içi akışkan kekleri bekletmeden sıcağı sıcağı sevdiklerinizle paylaşın
110 gram tereyağı 220 gram bitter çikolata 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı vanilya özütü Kek kalıplarını yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kakao
NASIL YAPILIR?
Bitter çikolatayı küçük parçalara bölün Cam bir kaba aldığınız çikolata parçalarını kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin Erimiş çikolatanın içine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katın ve karıştırın Çikolatanın sıcaklığıyla eriyen tereyağı karışımına yumurtaları (yumurtalar ve yumurta sarısını) ekleyin Bir spatula ya da tahta bir kaşık yardımıyla karıştırdığınız kek harcına sırasıyla; elenmiş pudra şekeri, un ve vanilya özütünü ilave edin Kalp şeklinde porsiyonluk kek kalıplarını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayın Üzerlerine kakao eleyip, kek kalıplarının taban ve kenar kısımlarını kakaoyla kaplayın Hazırladığınız çikolatalı lav kek harcını, kek kalıplarına eşit olarak paylaştırın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1215 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartın Ters çevirerek kalıplarından çıkardığınız içi akışkan kekleri bekletmeden sıcağı sıcağı sevdiklerinizle paylaşın