iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Milföy Katları Malzemeleri
Milföyler için Malzemeler
23 adet büyük milföy hamuru
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Mousse için Malzemeler
250 ml süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı ( 60 ml ) soğuk krema
1 tepeleme çorba kaşığı un ( 12 Su bardağı )
1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası ( 12 Su bardağı )
1 paket toz vanilya
50 gr bitter çikolata ( %6070 )
50 gr şeker
Kakao ( Ara katlara ve üzerine serpmek için )
Pudra şekeri ( Ara katlara ve üzerine serpmek için )
Milföylerin hazırlanışı
Fırını 210 derecede ısıtın
Merdaneyle biraz inceltin
Milföylerden küçük dikdörtgenler kesin
Fırında renk alıncaya kadar 1015 dakika pişirin
Pişirdikten sonra karamelize etmek için fırından çıkarın, üzerine pudra şekerini serpin ve 45 dk daha fırında pişirin
Mousse hazırlanışı
Vanilya ve sütü kaynatın
Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın Yumurta sarılarının rengi açıldıktan sonra, un ve mısır nişastasını ekleyin Karıştırın Sütten bu karışıma azar azar ekleyin bu esnada da çırpmaya devam edin
Bu karışımı yeniden tencereye alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak çok yoğun bir hal alıncaya kadar pişirin Karışım neredeyse macunumsu bir hal almalı
Ateşten alın üzerine kırdığınız çikolataları ekleyin ve karıştırarak eritin
Kenara alın ve soğutun
Ayrı bir kapta kremayı çırpın
İyice soğuyunca çırptığınız kremayı bu karşıma yedirin
Karışıma sıkma torbasına alın
Pişirdiğiniz milföy hamurlarının aralarına hazırladığınız bu karışımdan sıkarak kat kat olmasını sağlayın
İsterseniz aralarına pudra şekeri ve kakao da ekleyebilirsiniz
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
Milföyler için Malzemeler
23 adet büyük milföy hamuru
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Mousse için Malzemeler
250 ml süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı ( 60 ml ) soğuk krema
1 tepeleme çorba kaşığı un ( 12 Su bardağı )
1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası ( 12 Su bardağı )
1 paket toz vanilya
50 gr bitter çikolata ( %6070 )
50 gr şeker
Kakao ( Ara katlara ve üzerine serpmek için )
Pudra şekeri ( Ara katlara ve üzerine serpmek için )
Milföylerin hazırlanışı
Fırını 210 derecede ısıtın
Merdaneyle biraz inceltin
Milföylerden küçük dikdörtgenler kesin
Fırında renk alıncaya kadar 1015 dakika pişirin
Pişirdikten sonra karamelize etmek için fırından çıkarın, üzerine pudra şekerini serpin ve 45 dk daha fırında pişirin
Mousse hazırlanışı
Vanilya ve sütü kaynatın
Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın Yumurta sarılarının rengi açıldıktan sonra, un ve mısır nişastasını ekleyin Karıştırın Sütten bu karışıma azar azar ekleyin bu esnada da çırpmaya devam edin
Bu karışımı yeniden tencereye alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak çok yoğun bir hal alıncaya kadar pişirin Karışım neredeyse macunumsu bir hal almalı
Ateşten alın üzerine kırdığınız çikolataları ekleyin ve karıştırarak eritin
Kenara alın ve soğutun
Ayrı bir kapta kremayı çırpın
İyice soğuyunca çırptığınız kremayı bu karşıma yedirin
Karışıma sıkma torbasına alın
Pişirdiğiniz milföy hamurlarının aralarına hazırladığınız bu karışımdan sıkarak kat kat olmasını sağlayın
İsterseniz aralarına pudra şekeri ve kakao da ekleyebilirsiniz
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI