Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Milföy Katları

Çikolatalı Milföy Katları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çikolatalı Milföy Katları Malzemeleri

Milföyler için Malzemeler
23 adet büyük milföy hamuru
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Mousse için Malzemeler
250 ml süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı ( 60 ml ) soğuk krema
1 tepeleme çorba kaşığı un ( 12 Su bardağı )
1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası ( 12 Su bardağı )
1 paket toz vanilya
50 gr bitter çikolata ( %6070 )
50 gr şeker
Kakao ( Ara katlara ve üzerine serpmek için )
Pudra şekeri ( Ara katlara ve üzerine serpmek için )
Milföylerin hazırlanışı
Fırını 210 derecede ısıtın

Merdaneyle biraz inceltin

Milföylerden küçük dikdörtgenler kesin

Fırında renk alıncaya kadar 1015 dakika pişirin

Pişirdikten sonra karamelize etmek için fırından çıkarın, üzerine pudra şekerini serpin ve 45 dk daha fırında pişirin

Mousse hazırlanışı
Vanilya ve sütü kaynatın

Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın Yumurta sarılarının rengi açıldıktan sonra, un ve mısır nişastasını ekleyin Karıştırın Sütten bu karışıma azar azar ekleyin bu esnada da çırpmaya devam edin

Bu karışımı yeniden tencereye alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak çok yoğun bir hal alıncaya kadar pişirin Karışım neredeyse macunumsu bir hal almalı

Ateşten alın üzerine kırdığınız çikolataları ekleyin ve karıştırarak eritin

Kenara alın ve soğutun

Ayrı bir kapta kremayı çırpın

İyice soğuyunca çırptığınız kremayı bu karşıma yedirin

Karışıma sıkma torbasına alın

Pişirdiğiniz milföy hamurlarının aralarına hazırladığınız bu karışımdan sıkarak kat kat olmasını sağlayın

İsterseniz aralarına pudra şekeri ve kakao da ekleyebilirsiniz

KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI

 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt