iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
240 g bitter çikolata
80 ml tam yağlı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
2 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
200 ml krema
Üzeri için
Frambuaz
Çikolatalı mus hazırlanışı
Çikolatayı benmari usulü eritin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Yumurta sarılarını bir kasede çırpıp kenara alın Küçük bir sos tenceresinde süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ılınmaya bırakın Ilınan sütü azar azar yumurta sarılarının üzerine ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla çırpın Eriyen çikolatayı da sütlü karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpıp, sürekli karıştırarak benmari usulü pişirin Yumurta beyazları ısınmaya başlayınca benmariden alıp tuzunu ilave edin Çırpıcı yardımıyla yumurta beyazları iyice kabarana kadar çırpmaya devam edin Yumurta beyazlarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın Geri kalan kısmını da ekleyin ve bütün malzeme iyice özdeşleşene kadar hafif hafif karıştırın Ayrı bir kasede kremayı iyice çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyin Karışımı servis kaplarına paylaştırın Buzdolabında iki saat dinlendirin Üzerini frambuaz taneleri ile süsleyerek servis yapın
240 g bitter çikolata
80 ml tam yağlı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
2 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
200 ml krema
Üzeri için
Frambuaz
Çikolatalı mus hazırlanışı
Çikolatayı benmari usulü eritin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Yumurta sarılarını bir kasede çırpıp kenara alın Küçük bir sos tenceresinde süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ılınmaya bırakın Ilınan sütü azar azar yumurta sarılarının üzerine ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla çırpın Eriyen çikolatayı da sütlü karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpıp, sürekli karıştırarak benmari usulü pişirin Yumurta beyazları ısınmaya başlayınca benmariden alıp tuzunu ilave edin Çırpıcı yardımıyla yumurta beyazları iyice kabarana kadar çırpmaya devam edin Yumurta beyazlarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın Geri kalan kısmını da ekleyin ve bütün malzeme iyice özdeşleşene kadar hafif hafif karıştırın Ayrı bir kasede kremayı iyice çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyin Karışımı servis kaplarına paylaştırın Buzdolabında iki saat dinlendirin Üzerini frambuaz taneleri ile süsleyerek servis yapın