iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr margarin veya tereyağı
*120 gr şeker
*3 yumurta
*150 gr un
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*150 ml krema
*250 gr küvertür siyah çikolata
*3 adet muz
Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi Yapılışı
1
*Merhabalar pastamızın kekini yapmadan önce kremasını yapalım; bir tencereye biraz su koyup kaynatalım
*Çikolatayı da bir tabağa koyup tencerenin üzerine oturtun eritin
*Eriyince ocaktan alın, kremayı ilave edin, karıştırın ve böyle 5, 6 saat bekletin yada bir gün önceden yapın Hazır bulunsun
*Kekini yapalım şekeri ve yağı miksere alıp çırpalım, yumurtaları teker teker içine kıralım ,ununu ve kabartma tozunu atalım karıştıralım
*Orta büyüklükte bir tepsiye yağlı kağıt serip hamuru dökün önceden ısıtılmış 170 dc fırında 40 dk kadar pişirin, üzeri kızarıncaya kadar
*Fırından alınca soğumasını bekleyin
*Kek soğuyunca kremayı çırpın iki üç kaşık kekin üzerine sürün , eğer sıvı halde değilse kısık ateşte biraz ısıtın
*Sürdüğünüz kremanın üzerine ortadan ikiye böldüğünüz muzları yerleştirin ve bıçakla kekini ayırın
*Bir telin üzerine bırakın ve açtığınız kremayı kaşıkla üzerine her yerine gezdirin
*Tamamen kremayla kaplayın
*3 4 saat kadar soğuk bir yerde bekletin
*Muzlar yaklaşık 2 gün boyunca dayanır
Afiyet olsun
*150 gr margarin veya tereyağı
*120 gr şeker
*3 yumurta
*150 gr un
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*150 ml krema
*250 gr küvertür siyah çikolata
*3 adet muz
Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi Yapılışı
1
*Merhabalar pastamızın kekini yapmadan önce kremasını yapalım; bir tencereye biraz su koyup kaynatalım
*Çikolatayı da bir tabağa koyup tencerenin üzerine oturtun eritin
*Eriyince ocaktan alın, kremayı ilave edin, karıştırın ve böyle 5, 6 saat bekletin yada bir gün önceden yapın Hazır bulunsun
*Kekini yapalım şekeri ve yağı miksere alıp çırpalım, yumurtaları teker teker içine kıralım ,ununu ve kabartma tozunu atalım karıştıralım
*Orta büyüklükte bir tepsiye yağlı kağıt serip hamuru dökün önceden ısıtılmış 170 dc fırında 40 dk kadar pişirin, üzeri kızarıncaya kadar
*Fırından alınca soğumasını bekleyin
*Kek soğuyunca kremayı çırpın iki üç kaşık kekin üzerine sürün , eğer sıvı halde değilse kısık ateşte biraz ısıtın
*Sürdüğünüz kremanın üzerine ortadan ikiye böldüğünüz muzları yerleştirin ve bıçakla kekini ayırın
*Bir telin üzerine bırakın ve açtığınız kremayı kaşıkla üzerine her yerine gezdirin
*Tamamen kremayla kaplayın
*3 4 saat kadar soğuk bir yerde bekletin
*Muzlar yaklaşık 2 gün boyunca dayanır
Afiyet olsun