Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Pasta (Çilekli)

Çikolatalı Pasta (Çilekli)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çikolatalı Pasta (Çilekli) Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya :


*6 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı ılık su
*1 su bardağından 2 kaşık eksik un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı nişasta
*1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu

Pandispanyayı ıslatmak için:


*1 5 su bardağı süt

Ara kreması :


*200 gr krema
*80 gr sütlü çikolata
*1 poşet kakolu krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
*Çilek, damla çikolata

Pasta üstü sos:


*1 5 paket kare bitter çikolata
*Yarım paket krema

Çikolatalı Pasta (Çilekli) Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanya keki için yumurta şeker ve ılık suyu 10 dk mikserle çırpın
*Diğer kuru malzemeleri eleyerek hamura katın ve buradan sonrasını asla mikser vurmadan spatula ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırın
*Tepsiye fırın kağıdı serin kelepçeli kalıba üzerine koyun ve hamuru dökün
*180 derece fırında 45 dakika kapağını açmadan pişirin
*200 gr kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritin
*Soğuyunca krem şanti ve soğuk süt ile hepsini mikserle 5 dk çırpın
*Pandispanyanın soğuması için ters çevirerek soğutun ki sönme olmasın
*Pandispanya kekini 3 dilime kesin ve süt ile ıslatın
*Arasına kremadan sürün doğranmış çilek ve damla çikolatadan serpin
*Bu işlemi kek dilimleri bitene kadar tekrar edin
*En üstüne tekrar kremadan sürün ve soğumuş olan çikolata sosunu dökün
*Ve istediğiniz gibi pastanızı süsleyin
*Pastanın en üst sosunun çikolatasını krema ile beraber benmari usulü eritin
*İlk sıcaklığı gidince pastayı süslemekte kullanın
*Pastayı 1 gece buzdolabında dinlendirin AFİYET OLSUN
 
858,496Konular
981,598Mesajlar
29,701Kullanıcılar
quanexSon üye
Üst Alt