iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Pasta (Çilekli) Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya :
*6 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı ılık su
*1 su bardağından 2 kaşık eksik un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı nişasta
*1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
Pandispanyayı ıslatmak için:
*1 5 su bardağı süt
Ara kreması :
*200 gr krema
*80 gr sütlü çikolata
*1 poşet kakolu krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
*Çilek, damla çikolata
Pasta üstü sos:
*1 5 paket kare bitter çikolata
*Yarım paket krema
Çikolatalı Pasta (Çilekli) Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanya keki için yumurta şeker ve ılık suyu 10 dk mikserle çırpın
*Diğer kuru malzemeleri eleyerek hamura katın ve buradan sonrasını asla mikser vurmadan spatula ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırın
*Tepsiye fırın kağıdı serin kelepçeli kalıba üzerine koyun ve hamuru dökün
*180 derece fırında 45 dakika kapağını açmadan pişirin
*200 gr kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritin
*Soğuyunca krem şanti ve soğuk süt ile hepsini mikserle 5 dk çırpın
*Pandispanyanın soğuması için ters çevirerek soğutun ki sönme olmasın
*Pandispanya kekini 3 dilime kesin ve süt ile ıslatın
*Arasına kremadan sürün doğranmış çilek ve damla çikolatadan serpin
*Bu işlemi kek dilimleri bitene kadar tekrar edin
*En üstüne tekrar kremadan sürün ve soğumuş olan çikolata sosunu dökün
*Ve istediğiniz gibi pastanızı süsleyin
*Pastanın en üst sosunun çikolatasını krema ile beraber benmari usulü eritin
*İlk sıcaklığı gidince pastayı süslemekte kullanın
*Pastayı 1 gece buzdolabında dinlendirin AFİYET OLSUN
*6 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı ılık su
*1 su bardağından 2 kaşık eksik un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı nişasta
*1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
Pandispanyayı ıslatmak için:
*1 5 su bardağı süt
Ara kreması :
*200 gr krema
*80 gr sütlü çikolata
*1 poşet kakolu krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
*Çilek, damla çikolata
Pasta üstü sos:
*1 5 paket kare bitter çikolata
*Yarım paket krema
Çikolatalı Pasta (Çilekli) Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanya keki için yumurta şeker ve ılık suyu 10 dk mikserle çırpın
*Diğer kuru malzemeleri eleyerek hamura katın ve buradan sonrasını asla mikser vurmadan spatula ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırın
*Tepsiye fırın kağıdı serin kelepçeli kalıba üzerine koyun ve hamuru dökün
*180 derece fırında 45 dakika kapağını açmadan pişirin
*200 gr kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritin
*Soğuyunca krem şanti ve soğuk süt ile hepsini mikserle 5 dk çırpın
*Pandispanyanın soğuması için ters çevirerek soğutun ki sönme olmasın
*Pandispanya kekini 3 dilime kesin ve süt ile ıslatın
*Arasına kremadan sürün doğranmış çilek ve damla çikolatadan serpin
*Bu işlemi kek dilimleri bitene kadar tekrar edin
*En üstüne tekrar kremadan sürün ve soğumuş olan çikolata sosunu dökün
*Ve istediğiniz gibi pastanızı süsleyin
*Pastanın en üst sosunun çikolatasını krema ile beraber benmari usulü eritin
*İlk sıcaklığı gidince pastayı süslemekte kullanın
*Pastayı 1 gece buzdolabında dinlendirin AFİYET OLSUN