iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Pasta Kreması ( Çok Kolay Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı un
*Yarım su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
*1 paket bitter çikolata ( 80 gr)
*Kullandığım su bardağı 250 ml
Çikolatalı Pasta Kreması ( Çok Kolay Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Harika, çok lezzetli, çok kolay bir krema tarifim var Çok kolay ve kıvamı çok güzel çikolatalı krema sevenler mutlaka denemeli Gelelim tarife, un, nişasta, şeker, kakao ve yumurta sarısını tencereye koyarak karıştıralım üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştıralımTamamen pürüzsüz olan kremayı ocağa alalım ve çarpıcıyla sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım, karıştırmayı bırakırsanız dibine tutabilir Kaynamaya başlayan kremaya tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim ve 5 dakika daha kaynayan kremayı ocaktan alarak vanilya ve çikolatayı ekleyelim, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edelim Krema ılınana kadar üzerinin kabuk bağlamaması için sık sık karıştırmalıyız, ılındıktan sonra streç filmi üzerini tamamen kapatıp üzerine yapışacak şekilde kapatarak tamamen soğuyana kadar bir kenara alıp bekletiyoruz Soğuyan kremanın üzerindeki streç filmi kaldırarak tekrar güzelce çırpıyoruz ve istediğimiz pastada kullanıyoruz Ben kremanın kalanına azar azar kontrollü olarak süt ekleyip kıvamını biraz açarak yarım paket daha benmari usulü erittiğim çikolatayı ekleyerek pastaların üzeri içinde kullanıyorum bazen, fotoğraflarda bu şekilde daha sıvı halini görebilirsiniz ama sütü çokta fazla eklemeyin kıvamını bozabilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı un
*Yarım su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
*1 paket bitter çikolata ( 80 gr)
*Kullandığım su bardağı 250 ml
Çikolatalı Pasta Kreması ( Çok Kolay Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Harika, çok lezzetli, çok kolay bir krema tarifim var Çok kolay ve kıvamı çok güzel çikolatalı krema sevenler mutlaka denemeli Gelelim tarife, un, nişasta, şeker, kakao ve yumurta sarısını tencereye koyarak karıştıralım üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştıralımTamamen pürüzsüz olan kremayı ocağa alalım ve çarpıcıyla sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım, karıştırmayı bırakırsanız dibine tutabilir Kaynamaya başlayan kremaya tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim ve 5 dakika daha kaynayan kremayı ocaktan alarak vanilya ve çikolatayı ekleyelim, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edelim Krema ılınana kadar üzerinin kabuk bağlamaması için sık sık karıştırmalıyız, ılındıktan sonra streç filmi üzerini tamamen kapatıp üzerine yapışacak şekilde kapatarak tamamen soğuyana kadar bir kenara alıp bekletiyoruz Soğuyan kremanın üzerindeki streç filmi kaldırarak tekrar güzelce çırpıyoruz ve istediğimiz pastada kullanıyoruz Ben kremanın kalanına azar azar kontrollü olarak süt ekleyip kıvamını biraz açarak yarım paket daha benmari usulü erittiğim çikolatayı ekleyerek pastaların üzeri içinde kullanıyorum bazen, fotoğraflarda bu şekilde daha sıvı halini görebilirsiniz ama sütü çokta fazla eklemeyin kıvamını bozabilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun