iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı pasta tarfileri, Çikolatalı pasta nasıl yapılır? Çikolatalı pasta yapılışı
Çikolatalı Pasta için Zorunlu Malzemeler:
125 gr yumuşak margarin
4 adet yumurta
1 su bardağu toz şeker
2 kaşık kakao
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu
Sos için zorunlu malzemeler:
2 su bardağı süt
1 yemek yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 kaşık kakao
5 kaşık şeker
80 gr bitter çikolata
Pastanın üzerine ayarlamak içinse;
1 peket bitter çikolata
Pudra şekeri
Çikolatalı pasta yapılışı:
Ilk Olarak 2 kadeh sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyalım Ardında yarım kadeh süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz ayla gelene kadar karıştıralım Ardından kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyelim Daha Sonra 23 dk pişirip ocaktan alalım(İsterseniz bu bölümde parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırınız) Ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım
Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırınYumurtaları ek edinSüt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edinEn son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştıralımElde ettiğimiz karışımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökelim Sonra üstüne soğuttuğumuz kakaolu sosu döküp kenarlara artı yaklaştırmadan yayalım Bu aşamada en üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltelim Pastamızı 180 derece sıcaklıkta 2030 dakika baştan başa pişirelim
Pastamızı fırından çıkardıktan sonradan servis tabağına zıt çevirip üzerine erittiğimiz bitter çikolatayı döküp dolapta 1015 dakika dinlendirelim daha sonra pudra şekeri ile süsleyelim
Alıntı *
Çikolatalı Pasta için Zorunlu Malzemeler:
125 gr yumuşak margarin
4 adet yumurta
1 su bardağu toz şeker
2 kaşık kakao
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu
Sos için zorunlu malzemeler:
2 su bardağı süt
1 yemek yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 kaşık kakao
5 kaşık şeker
80 gr bitter çikolata
Pastanın üzerine ayarlamak içinse;
1 peket bitter çikolata
Pudra şekeri
Çikolatalı pasta yapılışı:
Ilk Olarak 2 kadeh sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyalım Ardında yarım kadeh süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz ayla gelene kadar karıştıralım Ardından kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyelim Daha Sonra 23 dk pişirip ocaktan alalım(İsterseniz bu bölümde parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırınız) Ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım
Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırınYumurtaları ek edinSüt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edinEn son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştıralımElde ettiğimiz karışımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökelim Sonra üstüne soğuttuğumuz kakaolu sosu döküp kenarlara artı yaklaştırmadan yayalım Bu aşamada en üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltelim Pastamızı 180 derece sıcaklıkta 2030 dakika baştan başa pişirelim
Pastamızı fırından çıkardıktan sonradan servis tabağına zıt çevirip üzerine erittiğimiz bitter çikolatayı döküp dolapta 1015 dakika dinlendirelim daha sonra pudra şekeri ile süsleyelim
Alıntı *