iltasyazilim
FD Üye
Bazı tatlar, kokular vardır ki insana kaç yaşında olduğunu unutturur Çocukluğumuzda kaçamak veya izinle yenen bu tatlar, içimizdeki muzır çocuğu dürtükler Annelerimizin ocakta pişirdiği, katkısız, gerçek ev yapımı pudingler de içimizdeki muzır ufaklığı dürtükleyen anılardan biri olsa gerek Hele bir de o tencerenin dibini sıyırdığımız kısmı vardı ki
Yıllar geçiyor ama anılarla, mutlu anlarla bağdaştırılan tatlara olan düşkünlüğümüz asla geçmiyor Çikolatalı puding tarifi, anılarınızı canlandıracak, damaklarınızı şenlendirecek, sizi çikolataya doyuracak Bu sefer, pudingi belki siz çocuğunuza yaparsınız, belki eşinize, belki de şımarıklık yapıp yine annenizin elinden yemek istersiniz
Malzemeler
14 su bardağı mısır nişastası (30 gram) 12 su bardağı şeker (100 gram) 3 su bardağı süt (700 gram) 170 gram bitter çikolata 1 çay kaşığı vanilya özütü 1 çimdik tuz Püf Noktası
Eğer pudingin üzerinin kabuk olmasını istemiyorsanız, soğumaya bıraktığınızda streç filmle üzerlerini kapatın
Nasıl Yapılır?
Tencereyi ocağa koymandan içerisine nişasta, şeker ve tuzu koyun Yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin bir yandan da çırpmayı ihmal etmeyin Karışım homojene yakın bir görünüm kazanınca ocağın üzerine alın ve düşükorta ateşte karıştıra karıştıra pişirin Yaklaşık 10 dakika sonra nişasta sıvıya kıvam vermiş olacak Çikolataları gelişi güzel doğrayın ve kıvam alan karışımın içerisine ekleyin 34 dakika kadar daha bu şekilde pişirdikten sonra ocaktan alın İçine vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın Servis kaplarınıza eşit miktarda bölüştürüp en az 23 saat soğumaya bırakın
Servis Önerisi
Dilerseniz üzerini krem şantiyle süsleyebilirsiniz
Yıllar geçiyor ama anılarla, mutlu anlarla bağdaştırılan tatlara olan düşkünlüğümüz asla geçmiyor Çikolatalı puding tarifi, anılarınızı canlandıracak, damaklarınızı şenlendirecek, sizi çikolataya doyuracak Bu sefer, pudingi belki siz çocuğunuza yaparsınız, belki eşinize, belki de şımarıklık yapıp yine annenizin elinden yemek istersiniz
Malzemeler
14 su bardağı mısır nişastası (30 gram) 12 su bardağı şeker (100 gram) 3 su bardağı süt (700 gram) 170 gram bitter çikolata 1 çay kaşığı vanilya özütü 1 çimdik tuz Püf Noktası
Eğer pudingin üzerinin kabuk olmasını istemiyorsanız, soğumaya bıraktığınızda streç filmle üzerlerini kapatın
Nasıl Yapılır?
Tencereyi ocağa koymandan içerisine nişasta, şeker ve tuzu koyun Yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin bir yandan da çırpmayı ihmal etmeyin Karışım homojene yakın bir görünüm kazanınca ocağın üzerine alın ve düşükorta ateşte karıştıra karıştıra pişirin Yaklaşık 10 dakika sonra nişasta sıvıya kıvam vermiş olacak Çikolataları gelişi güzel doğrayın ve kıvam alan karışımın içerisine ekleyin 34 dakika kadar daha bu şekilde pişirdikten sonra ocaktan alın İçine vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın Servis kaplarınıza eşit miktarda bölüştürüp en az 23 saat soğumaya bırakın
Servis Önerisi
Dilerseniz üzerini krem şantiyle süsleyebilirsiniz