iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Tava Kek Malzemeleri
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 avuç file badem
Tereyağı – tavayı yağlamak için
Sosu için Malzemeler
½ su bardağı süt
½ su bardağı vişne suyu
½ su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
Derin bir kapta, yumurta ve toz şekeri iyice çırpın
Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek, karıştırın ve sıvı olan karışıma ilave ederek spatula yardımıyla iyice karıştırın
File bademleri de ekleyerek karıştırın 24 ya da 26 santimetrelik tavanızı tereyağıyla yağlayın Hazırladığınız hamuru içine yayın Ocağın üzerine alev dağıtıcı yerleştirip, tavayı üzerine koyun
Hava kaçırmayan bir kapak kapatın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin
Bir sos tenceresinde sos için olan bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin
Pişen kekinizi servis tabağına alın, 5 dakika dinlendirdikten sonra sosunu üzerine dökün ve servis edin
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 avuç file badem
Tereyağı – tavayı yağlamak için
Sosu için Malzemeler
½ su bardağı süt
½ su bardağı vişne suyu
½ su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
Derin bir kapta, yumurta ve toz şekeri iyice çırpın
Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek, karıştırın ve sıvı olan karışıma ilave ederek spatula yardımıyla iyice karıştırın
File bademleri de ekleyerek karıştırın 24 ya da 26 santimetrelik tavanızı tereyağıyla yağlayın Hazırladığınız hamuru içine yayın Ocağın üzerine alev dağıtıcı yerleştirip, tavayı üzerine koyun
Hava kaçırmayan bir kapak kapatın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin
Bir sos tenceresinde sos için olan bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin
Pişen kekinizi servis tabağına alın, 5 dakika dinlendirdikten sonra sosunu üzerine dökün ve servis edin