Çikolatalı üçgen üçgen kek tarifi MALZEMELER 70 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 70 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 55 gr pudra şekeri 170 gr un 25 gr kakao 50 gr pötibör bisküvi Üzeri için gerekli olanlar: 3 yemek kaşığı kakao 3 yemek yemek kaşığı pudra şekeri HAZIRLANIŞI Ilk Olarak derin bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve margarini koyalım Üzerine pudra şekerini ekleyip, bir çatal veya mikserin düşük devriyle 2 dakika dek çırpıp, katı bir krema haline getirelim Sonradan üstüne un ve kakaoyu ekleyelim İster bir robotta veya bir naylon torbanın içinde döverek un haline getirdiğimiz pötibör bisküviyi de yukarıdaki karışımın üstüne ek edelim Tekrar mikserin düşük devriyle ya da bir spatula veya kaşık yardımıyla hamuru iyice karıştıralım Bütün malzemelerin birbiriyle karışıp, özleşmelerini sağlayalım giderken fırına dayanıklı, ufak doruk yani 2530 cm çapında dairesel ya da bu boyutlarda kare, dikdörtgen bir kalıbın içini ayrıntılarıyla yağlayalım Bunun için oda sıcaklığında ayrıntılarıyla yumuşamış bir tatlı kaşığı değin margarini, elle veya kağıt bir peçeteyi top yaparak kalıbın her tarafına sürelim Bir pasta fırçası da kullanabilirsiniz ya da yağı ayrıntılarıyla eritipte kalıbı yağlayabilirsiniz Fırın kabımızın yağlama işi bittiğine göre artık kek hamurumuzu kalıba bir güzel yerleştirip, yayalım Sonrada 175 dereceye ayarlı ve 10 dakika önceden ısıtılmış fırının orta gözünde 2225 dakika dek pişirelim Anında fırından çıkaralım ve ılınmasını bekleyip, minik üçgenler biçiminde dilimleyelim İstediğiniz biçimde de kesebilirsiniz Daha Sonra da kakao ve pudra şekerini karıştırıp, bir dere süzgecinin içine koyarak dilimlerin üstüne serpiştirelim Soğuyunca servise sunalım