Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Üzümlü Tatlı Poğaça

Çikolatalı Üzümlü Tatlı Poğaça
0
87

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Çikolatalı Üzümlü Tatlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 paket yaş maya2 adet yumurta beyazı (Sarılar üzerine)2 tatlı şekerYarım kadeh şeker250 gram damla çikolata (İsterseniz azaltabilirsiniz )Yarım bardaktan biraz fazla kuru üzüm1 paket vanilya (İsteğe yan) Çikolatalı Üzümlü Tatlı Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık süt ve suya maya ve şeker eklenir Ağzı kapatılarak mayalanması beklenir Mayalandıktan daha sonra, yağ eklenir karıştırılır, yumurta beyazları eklenir karıştırılırYarım bardak şeker eklenir karıştırılır Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğurulurHamura damla çikolata eklenir yoğurulur Kuru üzüm eklenir yoğurulur En son vanilya eklenir yoğurulur 15 dk dinlendirilir Ben hamurun mayalanmasını beklemedim (Siz isterseniz mayalayıp yapabilirsiniz )Hamurdan mandalin büyüklüğünde koparın yuvarlayın Ben çoğunu poğaça şeklinde yaptım bir kaçını örgü biçiminde ve açma şeklinde yaptım Siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz Hamuru tepside mayalandırınMayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecelik evvelden ısıtılmış fırında pişirinol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur

858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt