iltasyazilim
FD Üye
Kek tabanı için:4 paket kakaolu bisküvi200 gr margarinÜzeri için:2 paket labne peyniri1 su bardağı süzme yoğurt1 paket toz kremşanti1 su bardağı süt1 bardağı iri kıyılmış çikolataSüslemek için:1 su bardağı hazır ahududu sosu1 kase çilek1 çorba kaşığı su3 çorba kaşığı kayısı marmeladı
Çikolatalı ve soslu cheesecake hazırlanışı
Kek tabanı için, margarini eritip ılıtın Bisküvileri ufalayıp robota alın Margarini ilave edip ezin Çukur bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayın Hamuru kalıbın içine elinizle bastırarak yayın Buzlukta 15 dakika bekletin
Kremşantiyi 1 bardak sütle katılaşıncaya kadar çırpın Buzlukta 15 dakika bekletin Peynir ve yoğurdu başka bir kapta çırpıp buzdolabında 10 dakika bekletin Kremşantiye ekleyip iyice yedirinceye kadar çırpın
Peynirli karışımın yarısını kek tabanının üzerine döküp kıyılmış çikolatayı serpiştirin Kalan peynirli karışımı ekleyip spatula ile düzeltin Buzdolabında 3 saat bekletin
Marmelat ve suyu tavada ısıtın Çilekleri batırıp kekin üzerini süsleyin Dilimleyip servis yapın
Afiyet olsun
Çikolatalı ve soslu cheesecake hazırlanışı
Kek tabanı için, margarini eritip ılıtın Bisküvileri ufalayıp robota alın Margarini ilave edip ezin Çukur bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayın Hamuru kalıbın içine elinizle bastırarak yayın Buzlukta 15 dakika bekletin
Kremşantiyi 1 bardak sütle katılaşıncaya kadar çırpın Buzlukta 15 dakika bekletin Peynir ve yoğurdu başka bir kapta çırpıp buzdolabında 10 dakika bekletin Kremşantiye ekleyip iyice yedirinceye kadar çırpın
Peynirli karışımın yarısını kek tabanının üzerine döküp kıyılmış çikolatayı serpiştirin Kalan peynirli karışımı ekleyip spatula ile düzeltin Buzdolabında 3 saat bekletin
Marmelat ve suyu tavada ısıtın Çilekleri batırıp kekin üzerini süsleyin Dilimleyip servis yapın
Afiyet olsun