çikolatanın Faydaları hamilelikte çikolata yemek yemek hamilelikte çikolata zararlı mı zararlımı Çikolata hakkında bilmediklerinizBugüne dek yapılmış bütün araştırmaların sonucuna kadar derlenen çikolata dosyası, 'Çikolata yardımcı mı, zararlı mı' tartışmasına da noktayı koyuyor * Guardian gazetesi çikolataya ilişkin bilinmeyenleri açıkladı * Kolesterolü artırmıyor: * Çikolatada yer alan yağ, doymuş yağ yani 'iyi yağ' olarak biliniyor Bu yağ vücuda girdiğinde kötü kolesterol artışına sebep olmuyor hatta düşmesine yardımcı oluyor Oysa bu günde bir gofret yiyerek kolesterolünüzü düşürebilirsiniz anlamına gelmiyor Çünkü bu tür çikolata barları yalnızca yüzde 20 oranında kakao yağı içeriyor Çikolata ne kadar siyah olursa içerdiği kakao yağı miktarı da yüksek oluyor Bu da kolesterolü düşürmesi anlamına geliyor ** Kalbi koruyor: Çikolata, kırmızı şarap ve yeşil çayda bulunan ve kalbi koruduğu saptama edilen Flavonoid maddesini içeriyor Bu maddenin antioksidan etkisinin de kalbi koruduğu Amerikan Yürek Vakfı göre kanıtlanan bir gerçek Oysa çikolatada yer alan antioksidan miktarı sebze ve meyvelerde bulunanlara kadar çok daha az * Vitamin deposu: Çikolata, E ve B vitaminleri, demir, magnezyum, potasyum yönünden zengin bir yiyecek bu nedenle vücudun ihtiyaçlarının karşılanması açısından da zengin bir kaynak * Aşk etkisi yaratıyor:* Çikolatanın afrodizyak etkisi de tanıdık bir hakiki Ayrıca çikolata içerdiği phenylethyamine maddesiyle 'aşk etkisi' yaratıyor Yani yiyen insan daha kolay aşık oluyor 1548334024 1548334024 cikolataninfaydalari5c4f993d21ffacikolataninfaydalari5c4f993d21ffa http:wwwgonulcafecomimagessmilieskalbimgif