Çikolotalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya Keki ; 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 yemek yemek kaşığı kaynar su3 yemek kaşığı sıvı yağ Arası İçin ; Hazır pasta kreması kullandım (kakaolu)1 tane muzDraje Pastayı Kaplamak İçin ; Kakaolu krem şanti Pastanın Kenarlarını Kaplamak İçin ; 1 paket sütlü çikolata Pastanın Üzeri İçin ; Çilek Çikolotalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Pandispanya keki yapmak için başta yumurtanın beyazıyla sarısı ayrılır Beyazı bambaşka bir kaba alınır bir cimdik tuz atılırMikserle köpürene kadar çırpılır Sarısıyla da şeker köpürene kadar mikserle çırpılır sonra öteki malzemeler eklenirSon olarak yumurtanın beyazı eklenir Kalıbımıza dökülürFırına atılır 175 derecede pişirilir ( 2 tane pandispanya yaptım ben yaptığım 2 pandispanyayı da 2 ye böldüm 4 katlı oldu ) kek kalıbının çevresinin ölçüsünü alıp yağlı kağıdı ona göre kestim ama yinede kısa geldi yağlı kağıt yama yaptımBenmari usulü erittiğim çikolatayı (buzdolabı poşeti kullandım )yağlı kağıdın üzerine çapraz şekiller verilir çizikler atılır misket üzerinde yaptım bu işlemiÇikolata soğuduktan sonra pastanın kenarlarına sarılır yağlı kağıdı anında kaldırmıyoruz 20 dakika buzdolabında kalıyor daha sonra kaldırıyoruzol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur