iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 45 saat önce) su kaynatılır Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır 12 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir 12 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 45 saat önce) su kaynatılır Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır 12 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir 12 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır