iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
5 su bardağı su 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi Servisi için:
2 dilim kızarmış ekmek 1 çay kaşığı tereyağı 4 dal maydanoz 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
NASIL YAPILIR?
Suyu derin bir tencerede kaynatın Fokurdamaya başladığında altını kısın Sirkeyi ekleyin, kaynar suyu son bir kez karıştırıp bir girdap oluşturun Dağılmaması için ayrı bir kaba tek tek kırdığınız yumurtaları kaynar suya yavaşça bırakın Yumurta akları tamamen pişmiş, yumurta sarıları rafadan kıvamda olmalıdır Yumurtaları yaklaşık 34 dakika kadar kaynar suda pişirin Yumurta aklarının düzenli bir şekilde pişmesi için aralarda kevgir yardımıyla hareket ettirerek yumurta sarılarına tutunmasını sağlayın Poşe yumurtaları servis tabağına alıp kenar kısımlarını bir kalıp ya da bıçak yardımıyla düzeltin Tereyağı sürdüğünüz kızarmış ekmek dilimleri üzerine yumurtaları yerleştirin İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle süsledikten sonra servis yapın
5 su bardağı su 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi Servisi için:
2 dilim kızarmış ekmek 1 çay kaşığı tereyağı 4 dal maydanoz 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
NASIL YAPILIR?
Suyu derin bir tencerede kaynatın Fokurdamaya başladığında altını kısın Sirkeyi ekleyin, kaynar suyu son bir kez karıştırıp bir girdap oluşturun Dağılmaması için ayrı bir kaba tek tek kırdığınız yumurtaları kaynar suya yavaşça bırakın Yumurta akları tamamen pişmiş, yumurta sarıları rafadan kıvamda olmalıdır Yumurtaları yaklaşık 34 dakika kadar kaynar suda pişirin Yumurta aklarının düzenli bir şekilde pişmesi için aralarda kevgir yardımıyla hareket ettirerek yumurta sarılarına tutunmasını sağlayın Poşe yumurtaları servis tabağına alıp kenar kısımlarını bir kalıp ya da bıçak yardımıyla düzeltin Tereyağı sürdüğünüz kızarmış ekmek dilimleri üzerine yumurtaları yerleştirin İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle süsledikten sonra servis yapın