Çileğin Sayısız Faydası Var hamilelikte çileğin faydaları gebelikte çileğin faydaları hamilelikte cilegin faydalari hamilelere 1548772396 1548772396 cileginsayisizfaydasivar5c506431757eecileginsayisizfaydasivar5c506431757ee cileginsayisizfaydasivar5c506431757ee Rengi ve kokusu ile iağız sulandıran çilek, tadı ve faydalarıyla da en sevilen meyveler arasında yer alıyor Çilekte oldukça çok demir ve fosfor bulunuyor Hem C, B ve K vitamini açısından da zengin olan çilek, vücuda zorlama veriyor, kolesterolü düşürüyor ve damar tıkanıklığını önlüyor KANSERDEN KORUYOR AYNI ZAMANDA bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini de güçlendiriyor Kansere karşı koruyucu özelliği bulunan, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan çileğin faydaları şu şekilde sıralanıyor: Bağırsak kurtlarının dökülmesinde menfaat sağladığı dek, idrar söktürür ve vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır Kanı temizler Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir Rahatlatıcı etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır Ateşi düşürür Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir Cildi nemlendirir, tazelik ve çekicilik verir Üre asidi ve ürat tuzları birikintilerini, vücutta birikmiş zehirli maddeleri de dışarı atar Keza çilekte öteki meyvelerde bulunmayan salisilik asit vardır Bu romatizma ilacının esas maddesidir Romatizma mafsal iltihabı (Artarit) eklemlerde ürat birikmesi (damla hastalığı),damar sertliği, böbrekte kum taş teşekkülü gibi rahatsızlıkları önler varsa zamanla bunların geçmesini sağlarŞeker hastalarının da tüketebildiği çileğin 100 gramında 59 mg C vitamini, (bu oran limondan bile pozitif), 1 mg sodyum, 174 mg potasyum, 21 mg kalsiyum bulunuyor Çileğin hazmı şiddet olduğu için midesi hasta ve durağan olanların çileğin suyunu içmeleri önerilirken, deri hastalığı olanlarda alerjiye yan olarak kaşıntıya niçin olabiliyor Çileğin yaprakları da iyi kurutulmak şartıyla dere yapımında kullanılabiliyorHem çileğin kök ve yapraklarının da faydaları biliniyor 300 gram çilek yaprağı ve kökü 1 gece ıslatılarak ertesi gün 1 litre suda 20 dakika kaynatılıp akarsu gibi içilirse mafsal iltihabı, damar sertliği, kan basıncı yüksekliği, karında su toplanması, böbrek ve mesane rahatsızlıklarında, kum ve taş rahatsızlıklarında hastalara menfaat veriyor