iltasyazilim
FD Üye
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 paket çilek jölesi
*500 gr çilek
*1 litre süt
*8 yemek kaşığı irmik
*8 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin Koyulaşınca vanilyayı ve yağı ekleyin, 5 dakika daha karıştırıp ocaktan alın, karışımı kalıba dökün İyice soğuyup sertleşene kadar bekleyin Çilek dilimleri ile süsleyin Bu arada çilek jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın ben bir bardak su yerine blenderden geçirdiğim çilek suyunu ilave ettim Jöleyi pastanın ortasından başlayıp kenarlara yayarak çileklerin üzerine dökün 34 saat dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın AFİYET OLSUN
*2 paket çilek jölesi
*500 gr çilek
*1 litre süt
*8 yemek kaşığı irmik
*8 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin Koyulaşınca vanilyayı ve yağı ekleyin, 5 dakika daha karıştırıp ocaktan alın, karışımı kalıba dökün İyice soğuyup sertleşene kadar bekleyin Çilek dilimleri ile süsleyin Bu arada çilek jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın ben bir bardak su yerine blenderden geçirdiğim çilek suyunu ilave ettim Jöleyi pastanın ortasından başlayıp kenarlara yayarak çileklerin üzerine dökün 34 saat dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın AFİYET OLSUN