Çİlek Kanserİn DÜŞmani Çileğin dayanılmaz cazibesine karşı koymak ne muhtemel Tadı ve görüntüsüyle ağız sulandıran çilek yaz aylarının vazgeçilmez meyvesiÇukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Nurgül Türemiş, çilekle ilgili önemli bilgiler verdi:Çileğin içerdiği mineraller nedeniyle fazla sayıda hastalığa iyi geliyorÖzellikle C vitamini zenginliği nedeniyle mevsimsel geçiş dönemi olan bugünlerde, soğuk algınlıklarına karşısında bol bol tüketilmeliTüremiş, antioksidan ve bitki özleri yüksek olan çilek, kanser hücrelerine karşı kalkan görevi üstleniyorÇilek, kanser hücrelerine karşı bünyesindeki ellagic asitle vücudu koruyor Çileğin, manganez, potasyum, roflavin ile B5 ve B6 vitaminleri açısından da zenginAncak bu özelliklerinden faydalanabilmek için ise taze tüketimi son derece manâlıReçel, marmelat gibi tüketimlerde birçok vitamininin kayboluyor Çilek meyve olarak tüketilmeliTazeliğinin yanı sıra, koyu kırmızı, bol çekirdekli ve özellikle de organik çilekleri seçim edilmeliHer meyvede olduğu gibi çileğin de pozitif tüketiminde, vücudu rahatsız edebiliyor Böbreklerinde taş ve kum oluşma riski bulunanlar daha özenli olmalıÇileğin bünyesinde yer alan çok sayıda mineraller böbrek rahatsızlıkları yer alan kişilerde, taş ve kum oluşturabiliyorAşırı tüketilen çilek, besin elementleri kana karıştığı vakit böbreklerde bastırma yapabiliyorBöbreklerinde taş ve kum riski olanlar aşırı çilek yememeli