iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
500 gram çilek 1 adet limon 100 gram tuzsuz tereyağı 150 gram toz şeker (1 su bardağından bir parmak eksik) 4 adet yumurta
NASIL YAPILIR?
Çilekleri yıkayın, suyunu süzün Yeşil yapraklarını ve sap kısımlarını ayıklayıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar mutfak robotundan geçirin Limonu yıkayın ve rendenin ince tarafıyla kabuğunu rendeleyin Limon kabuğunu derin rendelememeye, sadece sarı bölümünü almaya özen gösterin Kabuğunu rendelediğiniz limonu ikiye bölüp suyunu sıkın Sıktığınız limon suyunu süzgeçten geçirerek bir sos tenceresine koyun Limon kabuklarını, toz şekeri ve birkaç parçaya böldüğünüz tereyağını ekleyin Mutfak robotunda parçaladığınız çilekleri arzu ederseniz tel süzgeçten geçirerek veya doğrudan diğer malzemelerin üzerine ekleyin Çaydanlık gibi bir kabın dibine birkaç parmak su koyarak ocağa alın Su kaynayınca ocağın altını kısın ve mümkün olan en kısık ateşte tutun Sos tenceresini çaydanlığın üzerine koyun ve çaydanlıktaki suyun tencereye temas etmediğinden emin olun Arada bir karıştırarak tereyağı ve şekeri eritin İnce ağızlı başka bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın Bir elinizle çırpılmış yumurtaları azar azar damlatırken, diğer elinizle kremayı karıştırarak yumurtayı sos tenceresine ekleyin Yumurtayı döktükten sonra ikiüç dakika daha karıştırın Sonra 1012 dakika, krema koyulaşana kadar arada karıştırarak su buharının üzerinde pişirin Metal bir yemek kaşığını kremanın içine sokun Krema kaşığın arkasını kaplıyorsa istenilen yoğunluğa gelmiş demektir Ocağın altını kapatın ve karışımı steril bir kavanoza boşaltın Kavanozun ağzını streç filmle kapladıktan sonra kapağını kapatın Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında muhafaza edin
500 gram çilek 1 adet limon 100 gram tuzsuz tereyağı 150 gram toz şeker (1 su bardağından bir parmak eksik) 4 adet yumurta
NASIL YAPILIR?
Çilekleri yıkayın, suyunu süzün Yeşil yapraklarını ve sap kısımlarını ayıklayıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar mutfak robotundan geçirin Limonu yıkayın ve rendenin ince tarafıyla kabuğunu rendeleyin Limon kabuğunu derin rendelememeye, sadece sarı bölümünü almaya özen gösterin Kabuğunu rendelediğiniz limonu ikiye bölüp suyunu sıkın Sıktığınız limon suyunu süzgeçten geçirerek bir sos tenceresine koyun Limon kabuklarını, toz şekeri ve birkaç parçaya böldüğünüz tereyağını ekleyin Mutfak robotunda parçaladığınız çilekleri arzu ederseniz tel süzgeçten geçirerek veya doğrudan diğer malzemelerin üzerine ekleyin Çaydanlık gibi bir kabın dibine birkaç parmak su koyarak ocağa alın Su kaynayınca ocağın altını kısın ve mümkün olan en kısık ateşte tutun Sos tenceresini çaydanlığın üzerine koyun ve çaydanlıktaki suyun tencereye temas etmediğinden emin olun Arada bir karıştırarak tereyağı ve şekeri eritin İnce ağızlı başka bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın Bir elinizle çırpılmış yumurtaları azar azar damlatırken, diğer elinizle kremayı karıştırarak yumurtayı sos tenceresine ekleyin Yumurtayı döktükten sonra ikiüç dakika daha karıştırın Sonra 1012 dakika, krema koyulaşana kadar arada karıştırarak su buharının üzerinde pişirin Metal bir yemek kaşığını kremanın içine sokun Krema kaşığın arkasını kaplıyorsa istenilen yoğunluğa gelmiş demektir Ocağın altını kapatın ve karışımı steril bir kavanoza boşaltın Kavanozun ağzını streç filmle kapladıktan sonra kapağını kapatın Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında muhafaza edin