iltasyazilim
FD Üye
7 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
Üzerine
250300 gr çilek
1 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Nişastayı açmak için yarım su bardağı su
Herkese merhabalar Sıcakların ve Ramazanın yaklaştığı şu günlerde yapabileceğiniz; çok hafif, nefis meyveli ve sütlü bir tatlı tarifim var bugün
Önce süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilya bir tencereye alınır ve ocakta karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir En son bir tatlı kaşığı yağ eklenir ve eriyene kadar iyice karıştırılır Kullanacağınız kap (ben orta boy dikdörtgen borcam kullandım ) sudan geçirilerek ıslatılır Böyle yaparsanız tatlınızı servis esnasında daha rahat çıkarırsınız Sıcak tatlı kaba eşit şekilde dökülür O kenarda soğurken üzerinin meyve sosu hazırlanır
Bunun için çilekler yıkanıp temizlenir ve küçük küçük doğranır Bir tencereye konur ve üzerine şeker ve 1 bardak su eklenir Kaynamaya başladıktan sonra 78 dakika pişirilir Yarım su bardağı suda 2 yemek kaşığı nişasta topak kalmayacak şekilde iyice karıştırılır ve tencereye ilave edilir Devamlı karıştırılır ve koyulaştıktan sonra ocaktan alınır Sıcakken tatlının üzerine dökülür Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 34 saat dinlendirilir
Nefis, ferah ve hafif tatlımız servise hazır Afiyet şeker olsun
Not: Tatlının üzerindeki meyveli sosta farklı meyvelerde kullanabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
7 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
Üzerine
250300 gr çilek
1 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Nişastayı açmak için yarım su bardağı su
Herkese merhabalar Sıcakların ve Ramazanın yaklaştığı şu günlerde yapabileceğiniz; çok hafif, nefis meyveli ve sütlü bir tatlı tarifim var bugün
Önce süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilya bir tencereye alınır ve ocakta karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir En son bir tatlı kaşığı yağ eklenir ve eriyene kadar iyice karıştırılır Kullanacağınız kap (ben orta boy dikdörtgen borcam kullandım ) sudan geçirilerek ıslatılır Böyle yaparsanız tatlınızı servis esnasında daha rahat çıkarırsınız Sıcak tatlı kaba eşit şekilde dökülür O kenarda soğurken üzerinin meyve sosu hazırlanır
Bunun için çilekler yıkanıp temizlenir ve küçük küçük doğranır Bir tencereye konur ve üzerine şeker ve 1 bardak su eklenir Kaynamaya başladıktan sonra 78 dakika pişirilir Yarım su bardağı suda 2 yemek kaşığı nişasta topak kalmayacak şekilde iyice karıştırılır ve tencereye ilave edilir Devamlı karıştırılır ve koyulaştıktan sonra ocaktan alınır Sıcakken tatlının üzerine dökülür Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 34 saat dinlendirilir
Nefis, ferah ve hafif tatlımız servise hazır Afiyet şeker olsun
Not: Tatlının üzerindeki meyveli sosta farklı meyvelerde kullanabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız