Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilek Pelteli İrmik Tatlısı Tarifi

Çilek Pelteli İrmik Tatlısı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çilek Pelteli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;

*3 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*2, 5 çay bardağı şeker
*2;5 çay bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*1 vanilya
*2 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi için

*1 su bardağı irmik
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*Vanilya
*Yarım su bardağı hindistan cevizi

Peltesi için;

*1 su bardağı çilek suyu ( robatta çekilmiş çileği süzerek suyunu kullanabilirsiniz isterseniz çileğini de kullanabilirsiniz ben suyunu kullandım)
*Yarım su bardağı şeker
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
*2, 5 su bardağı

Çilek Pelteli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Kelepçeli kek kalıbı kullandım ben daha pratik oluyor
Kekinden başlayalım isterseniz hazır pasta tabanı da kullanabilirsiniz*Derin bir kaba yumurta kırılır şeker ile köpürene kadar çırpılır*Sıvı yağ, süt eklenir, kakao eklenir, tekrar çırpılır Un, kabartma tozu, vanilya eklenerek karıştırılır kek kalıbına dökülür 180 derecede ısınmış fırında pişirilir pişme süresi yaklaşık 1015 dk kadar
Muhallebisinin yapımı ;Tencereye süt irmik şeker konur karıştırılıp pişmeye bırakılır*Kıvama gelince vanilya hindistan cevizi eklenir
Peltesi; *Şeker (ezilmiş yada sıkılmış) çilek suyu ile pişirilir kaynayınca çok az şu ile açılan nişasta çırpılarak eklenir 1 taşım kaynatılır ocaktan alınır
Hazırlama; Fırından çıkan ilk sıcaklığı giden kekin üzeri düzeltilir, yani üstünün kabuk kısmı kesilir fazla kabaran yerler alınır Düz bir zemin elde edilir
Üzerine sıcak irmik tatlısı dökülüp yayılır (boylamasına kesilen çilekler çok az harlı ateşte kızgın tereyağında çok az tereyağı ile tavada sotelenir suyunu salmaması gerekiyor dikkat edin isteyen böyle yapmaya bilir Çilekleri öylede koyabilir ben değişiklik yapıp denemek istedim sonuç güzel oldu ) İnce ince kesilen çilekler tatlının üzerine dizilir ve üzerine de peltesi gezdirilir 23 saat buzdolabında dinlendirilir Afiyet olsun*Tam bir yaz tatlısı hafif bir tatlı

858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt