iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gram çiğ kadayıf
250 gram tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çilek peltesi için:
250 gram çilek
Yarım su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 paket pasta kreması
1 su bardağı fındık
Servis için:
Dondurma
Hazırlanışı
Şerbeti için 5 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencereye alıyoruz ve 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Çilek peltesi için 250 gram çileği yıkıyoruz, temizliyoruz Daha sonra rondodan geçiriyoruz Rondodan geçirilen çileği küçük bir tencereye alıyoruz Üzerine yarım su bardağı toz şekeri, 5 yemek kaşığı nişastayı ve 1 su bardağı suyu ekliyoruz ve çırparak pişiriyoruz Erimiş 250 gram tereyağını 500 gram tel kadayıfla bir tepside harmanlıyoruz Daha sonra tel kadayıftan bir parça alıp orta büyüklükte bir kasenin içine koyuyoruz Ortasına 2 yemek kaşığı çilek peltesinden koyuyoruz ve kadayıfları kapatıyoruz Kapattığınız tel kadayıf az gelirse üzerine ekleme yapabilirsiniz Çok fazla bastırmamak suretiyle düzeltiyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye ters çevirerek diziyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra pişen sıcak kadayıflara soğuk şerbeti döküyoruz Şerbeti daha emmesi için üzerini bir başka tepsiyle örtüyoruz Şerbeti tamamen çekmiş kadayıfların üzerini pasta kreması ve çekilmiş fındıkla süslüyoruz Dondurma ile servis ediyoruz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
500 gram çiğ kadayıf
250 gram tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çilek peltesi için:
250 gram çilek
Yarım su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 paket pasta kreması
1 su bardağı fındık
Servis için:
Dondurma
Hazırlanışı
Şerbeti için 5 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencereye alıyoruz ve 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Çilek peltesi için 250 gram çileği yıkıyoruz, temizliyoruz Daha sonra rondodan geçiriyoruz Rondodan geçirilen çileği küçük bir tencereye alıyoruz Üzerine yarım su bardağı toz şekeri, 5 yemek kaşığı nişastayı ve 1 su bardağı suyu ekliyoruz ve çırparak pişiriyoruz Erimiş 250 gram tereyağını 500 gram tel kadayıfla bir tepside harmanlıyoruz Daha sonra tel kadayıftan bir parça alıp orta büyüklükte bir kasenin içine koyuyoruz Ortasına 2 yemek kaşığı çilek peltesinden koyuyoruz ve kadayıfları kapatıyoruz Kapattığınız tel kadayıf az gelirse üzerine ekleme yapabilirsiniz Çok fazla bastırmamak suretiyle düzeltiyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye ters çevirerek diziyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra pişen sıcak kadayıflara soğuk şerbeti döküyoruz Şerbeti daha emmesi için üzerini bir başka tepsiyle örtüyoruz Şerbeti tamamen çekmiş kadayıfların üzerini pasta kreması ve çekilmiş fındıkla süslüyoruz Dondurma ile servis ediyoruz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.