Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilek Pelteli Kadayıf Tatlısı

Çilek Pelteli Kadayıf Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler
500 gram çiğ kadayıf
250 gram tereyağı

Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Çilek peltesi için:
250 gram çilek
Yarım su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su

Üzeri için:
1 paket pasta kreması
1 su bardağı fındık

Servis için:
Dondurma

Hazırlanışı
Şerbeti için 5 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencereye alıyoruz ve 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Çilek peltesi için 250 gram çileği yıkıyoruz, temizliyoruz Daha sonra rondodan geçiriyoruz Rondodan geçirilen çileği küçük bir tencereye alıyoruz Üzerine yarım su bardağı toz şekeri, 5 yemek kaşığı nişastayı ve 1 su bardağı suyu ekliyoruz ve çırparak pişiriyoruz Erimiş 250 gram tereyağını 500 gram tel kadayıfla bir tepside harmanlıyoruz Daha sonra tel kadayıftan bir parça alıp orta büyüklükte bir kasenin içine koyuyoruz Ortasına 2 yemek kaşığı çilek peltesinden koyuyoruz ve kadayıfları kapatıyoruz Kapattığınız tel kadayıf az gelirse üzerine ekleme yapabilirsiniz Çok fazla bastırmamak suretiyle düzeltiyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye ters çevirerek diziyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra pişen sıcak kadayıflara soğuk şerbeti döküyoruz Şerbeti daha emmesi için üzerini bir başka tepsiyle örtüyoruz Şerbeti tamamen çekmiş kadayıfların üzerini pasta kreması ve çekilmiş fındıkla süslüyoruz Dondurma ile servis ediyoruz Afiyet olsun

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt