iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
1 lt süt
1 su b toz şeker
8 çorba k irmik
1 çorba k nişasta
1 pk vanilya
ÜZERİ İÇİN:
500 gr çilek
1 çay b toz şeker
2 çorba k nişasta
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye döküyoruz Toz şekeri, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz Zemini ters çevirince ortası çukur olacak bir kalıp seçiyoruz Kremayı yağlanmış kalıba döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Çilekleri ayıklıyoruz ve doğruyoruz
Küçük bir tencereye çilekleri koyuyoruz Toz şekerini döküyoruz Pişirmeye başlıyoruz Nişastayı suyla karıştırıyoruz ve çilek tenceresine ekliyoruz Kıvamı koyulaşana dek pişiriyoruz El blendırından geçiriyoruz ve püre haline getiriyoruz Kalıptaki kremamız soğuyup donunca servis tabağına ters çeviriyoruz Ortasındaki çukur kısıma da soğumuş olan çilek püresini döküyoruz ve servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
1 lt süt
1 su b toz şeker
8 çorba k irmik
1 çorba k nişasta
1 pk vanilya
ÜZERİ İÇİN:
500 gr çilek
1 çay b toz şeker
2 çorba k nişasta
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye döküyoruz Toz şekeri, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz Zemini ters çevirince ortası çukur olacak bir kalıp seçiyoruz Kremayı yağlanmış kalıba döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Çilekleri ayıklıyoruz ve doğruyoruz
Küçük bir tencereye çilekleri koyuyoruz Toz şekerini döküyoruz Pişirmeye başlıyoruz Nişastayı suyla karıştırıyoruz ve çilek tenceresine ekliyoruz Kıvamı koyulaşana dek pişiriyoruz El blendırından geçiriyoruz ve püre haline getiriyoruz Kalıptaki kremamız soğuyup donunca servis tabağına ters çeviriyoruz Ortasındaki çukur kısıma da soğumuş olan çilek püresini döküyoruz ve servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta