Çilek Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi2 çorba kaşığı tereyağı Muhallebi için ; 1 litre süt1 su bardağı toz şeker4 yemek yemek kaşığı nişasta5 yemek kaşığı irmik1 adet vanilya1 yemek kaşığı tereyağı Sos için; 2 paket meyveli sos2 su bardağı su1, 5 yemek kaşığı nişasta Çilek Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Bisküvili taban için tereyağını bir tencere içerisinde eritinBisküvileri robottan geçirip iyice faydalanmasını sağlayınUfalanan bisküvilerin üzerine evvelden erittiğiniz yağı ekleyip en ince ayrıntısına kadar harmanlayınHazırladığınız harcı kelepçeli kalıp içerisine alın ve üzerine kadeh yardımıyla bastırarak kalıbın içerisinde yayvanlaşmasını sağlayınİrmikli muhallebi için; süt, şeker, nişasta ve irmik bir tencere içerisinde en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve koyulaşıncaya dek sürekli karıştırınKoyulaştıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip en ince ayrıntısına kadar karıştırdıktan daha sonra ocaktan alın ve ılık olacak şekilde kalıp içerisindeki tabana dökün ve üzerini düzelterek soğumaya bırakınsonradan bir tencere içine 2 paket meyveli sosu boşaltın ,üzerine 2 su bardağı suyu ve 1, 5 kaşık nişastayı ilave ederek kısık ateşte pişirinSosu pişirdikten sonra soğumaya bırakın ,daha sonra sosu kalıbın içine adamakıllı yayınlama bir gece buzdolabında bekletin sağlık durumu olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur