iltasyazilim
FD Üye
Çilek Soslu Muhallebi Pastası Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için;
*2 adet burçak bisküvi
*2 kaşık tereyağı ya da margarin
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 paket vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Çilekli sos için;
*Yarım su bardağından bir parmak fazla çilek reçeli
*1 su bardağı su
*1 kaşık nişasta
Çilek Soslu Muhallebi Pastası Tarifi Yapılışı Merhaba Yemek Yemesini ve Yapmasını Sevenler Sizlere hafif ama leziz bir tarifle geldim Umarım beğenirsiniz Şimdiden afiyetler olsun
1
*İki paket burçak bisküvi robotta çekilir
*Üzerine iki kaşık eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave edilip karıştırılır
*Daha sonra kelepçe kalıbın tabanına güzelce yayılması sağlanır
*Bu işlemden sonra tabanın soğuması ve sertleşmesi için kelepçe kalıp buzdolabına alınır
*Taban buzdolabında sertleşirken bu esnada muhallebi hazırlanır
*Vanilya ve margarin hariç diğer malzemeler bir tencereye alınarak kaynayana kadar karıştırılır
*Kaynadıktan sonra iki dakika daha ocakta tutulur
*Daha sonra margarin ve vanilin eklenerek tekrar karıştırılır ve henüz sıcakken buzdolabından çıkarılan tabanın üzerine dökülür
*Sıcağı çıkana kadar bekletilir ve buzdolabına geri alınır
*Diğer yandan çilek sosu için bir tencereye tüm malzemeler ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır
*Kaynayan sos ocaktan alınarak blendırdan geçirilir
*İlk sıcağının geçmesinin ardından muhallebinin üzerine yayılır
*Lezzetli netice için bir gece buzdolabında bekletilmesi tavsiyemdir
*Ancak aceleniz var ise tüm işlemler tamamlandıktan sonra en az üç saat buzdolabında kalması çok iyi olur
*2 adet burçak bisküvi
*2 kaşık tereyağı ya da margarin
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 paket vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Çilekli sos için;
*Yarım su bardağından bir parmak fazla çilek reçeli
*1 su bardağı su
*1 kaşık nişasta
Çilek Soslu Muhallebi Pastası Tarifi Yapılışı Merhaba Yemek Yemesini ve Yapmasını Sevenler Sizlere hafif ama leziz bir tarifle geldim Umarım beğenirsiniz Şimdiden afiyetler olsun
1
*İki paket burçak bisküvi robotta çekilir
*Üzerine iki kaşık eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave edilip karıştırılır
*Daha sonra kelepçe kalıbın tabanına güzelce yayılması sağlanır
*Bu işlemden sonra tabanın soğuması ve sertleşmesi için kelepçe kalıp buzdolabına alınır
*Taban buzdolabında sertleşirken bu esnada muhallebi hazırlanır
*Vanilya ve margarin hariç diğer malzemeler bir tencereye alınarak kaynayana kadar karıştırılır
*Kaynadıktan sonra iki dakika daha ocakta tutulur
*Daha sonra margarin ve vanilin eklenerek tekrar karıştırılır ve henüz sıcakken buzdolabından çıkarılan tabanın üzerine dökülür
*Sıcağı çıkana kadar bekletilir ve buzdolabına geri alınır
*Diğer yandan çilek sosu için bir tencereye tüm malzemeler ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır
*Kaynayan sos ocaktan alınarak blendırdan geçirilir
*İlk sıcağının geçmesinin ardından muhallebinin üzerine yayılır
*Lezzetli netice için bir gece buzdolabında bekletilmesi tavsiyemdir
*Ancak aceleniz var ise tüm işlemler tamamlandıktan sonra en az üç saat buzdolabında kalması çok iyi olur