iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)
Malzemeler:
4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozşeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Süsleme İçin:
2530 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık
HAZIRLANIŞI :
Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin Mikserle orta hızda 34 dakika daha çırpın Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin
Çilekleri yıkayıp ayıklayın Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın
Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin (İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın
Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun
http:img362**************img3624748ymk1181s5pb
Malzemeler:
4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozşeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Süsleme İçin:
2530 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık
HAZIRLANIŞI :
Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin Mikserle orta hızda 34 dakika daha çırpın Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin
Çilekleri yıkayıp ayıklayın Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın
Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin (İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın
Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun
http:img362**************img3624748ymk1181s5pb