iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Cheescake (Pişmeyen) Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için:
*1 Paket petibör bisküvi
*1 Paket eti burçak
*180 gr margarin veya tereyağı
İç harcı için:
*2 paket 200ml lik sıvı krema
*1 paket 500gramlık labneh
*1 paket krem şantı (içerisinde 2 poşet olacak)
Üstü ve kenarları için:
*400 gr çilek
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Yarım çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı su
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*
Çilekli Cheescake (Pişmeyen) Tarifi Yapılışı Öncelikle tabanımızı hazırlıyoruz Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getiriyoruz Bir tavada da tereyağımızı yada margarinimizi eritiyoruz Rondodan çekilmiş bisküvilerin üzerine döküyoruz Kaşıkla bir güzel karıştırıyoruz ikisi birbirini iyice yesin
Yuvarlak kelepçeli kalıbın içine döküyoruz ve bastırarak yayıyoruz
Ardından sıvı kremalarımızı ve krem şantilerimizi bir kaba alıyoruz güzelce makineyle çırpıyoruz sert bir kıvam alana kadar Ardından labneh peynirimizi içine katıyoruz Yine karıştırıyoruz
Çileklerimizi ortadan bölüyoruz ve kelepçeli kalıbın kenarlarına diziyoruz Hafif bastırın tabana doğru
Üzerine hazırlamış olduğumuz kremamızı döküyoruz hafif bastırarak ve yayarak
Ve buz dolabına koyuyoruz
Üzerindeki çilekli sos için kalan çilekleri kullanıyoruz küp küp doğruyoruz Tencereye alıp suyunu bırakmasını bekliyoruz Bıraktığında şekerimizi limonumuzu ve katıyoruz Karıştırıyoruz ve blenderdan geçiriyoruz püre haline gelene kadar Ardından suyumuzu ve nişastamızı karıştırıp çilekli pürenin içine ekliyoruz Güzel bir puding kıvamı alana kadar çırpıyoruz Soğumasını bekliyoruz Soğuduktan sonra buz dolabından cheescake’imizi alıyoruz sosumuzu üzerine döküp güzelce yayıyoruz
Süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz
Ben bir kaç çilek ekstra alıp süsledim ve yaprak olarak nane kullandım
Afiyet olsun )
*1 Paket petibör bisküvi
*1 Paket eti burçak
*180 gr margarin veya tereyağı
İç harcı için:
*2 paket 200ml lik sıvı krema
*1 paket 500gramlık labneh
*1 paket krem şantı (içerisinde 2 poşet olacak)
Üstü ve kenarları için:
*400 gr çilek
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Yarım çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı su
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*
Çilekli Cheescake (Pişmeyen) Tarifi Yapılışı Öncelikle tabanımızı hazırlıyoruz Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getiriyoruz Bir tavada da tereyağımızı yada margarinimizi eritiyoruz Rondodan çekilmiş bisküvilerin üzerine döküyoruz Kaşıkla bir güzel karıştırıyoruz ikisi birbirini iyice yesin
Yuvarlak kelepçeli kalıbın içine döküyoruz ve bastırarak yayıyoruz
Ardından sıvı kremalarımızı ve krem şantilerimizi bir kaba alıyoruz güzelce makineyle çırpıyoruz sert bir kıvam alana kadar Ardından labneh peynirimizi içine katıyoruz Yine karıştırıyoruz
Çileklerimizi ortadan bölüyoruz ve kelepçeli kalıbın kenarlarına diziyoruz Hafif bastırın tabana doğru
Üzerine hazırlamış olduğumuz kremamızı döküyoruz hafif bastırarak ve yayarak
Ve buz dolabına koyuyoruz
Üzerindeki çilekli sos için kalan çilekleri kullanıyoruz küp küp doğruyoruz Tencereye alıp suyunu bırakmasını bekliyoruz Bıraktığında şekerimizi limonumuzu ve katıyoruz Karıştırıyoruz ve blenderdan geçiriyoruz püre haline gelene kadar Ardından suyumuzu ve nişastamızı karıştırıp çilekli pürenin içine ekliyoruz Güzel bir puding kıvamı alana kadar çırpıyoruz Soğumasını bekliyoruz Soğuduktan sonra buz dolabından cheescake’imizi alıyoruz sosumuzu üzerine döküp güzelce yayıyoruz
Süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz
Ben bir kaç çilek ekstra alıp süsledim ve yaprak olarak nane kullandım
Afiyet olsun )