iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Cheesecake (Çizkek) Tarifi İçin Malzemeler Alt taban için
*200 gram ( bir paket petiboure bisküvi
*100 gram tereyağı
*300 gram labne peynir( Fransada yasayanlar için st moret)
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket crema (süt kreması)
*1 buçuk yemek kaşığı nişasta
*1 buçuk yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*3 yumurta
Üzeri için;
*500 gram çilek
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Cheesecake (Çizkek) Tarifi Yapılışı İlk olarak bisküvileri rondoda çekip erittiğimiz tereyağı ile bir güzel yoğuruyoruz Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp karışımı içine yerleştiriyoruz iyice bastırıyoruz Kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım ki kenarlar pişerken yanmasın Sıvı karışım için 300 gr labne peynir ile şekeri çırpalım Sonra sırasıyla crema, un, nişasta, vanilya ekleyelim çırpalım Yumurtaları tek tek kırıp çırpalım Karemamızı bisküvinin üzerine dökelim Önceden ısıtılmış 170 derece fırında bir saat pişirelim Fırının içine ısıya dayanıklı bir*kapla su koyalım kekimiz kırılmasın 1 saat sonunda fırını kapatıp arasına tahta kaşık sıkıştıralım içi yavaş yavaş çeksin Üzeri için 500 gram çileği rondoda çekip üzerine bir çay bardağı toz şekeri ekleyip 15 dak pişiriyoruz Nişastayı yarım çay bardağı soğuk suyla açıp çileğin üzerine döküyoruz 2 3 dak daha pişirip soğumaya bırakıyoruz Kekimiz soğuyunca üzerine çileği döküp dolaba kaldırıyoruz Afiyet olsun
*200 gram ( bir paket petiboure bisküvi
*100 gram tereyağı
*300 gram labne peynir( Fransada yasayanlar için st moret)
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket crema (süt kreması)
*1 buçuk yemek kaşığı nişasta
*1 buçuk yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*3 yumurta
Üzeri için;
*500 gram çilek
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Cheesecake (Çizkek) Tarifi Yapılışı İlk olarak bisküvileri rondoda çekip erittiğimiz tereyağı ile bir güzel yoğuruyoruz Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp karışımı içine yerleştiriyoruz iyice bastırıyoruz Kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım ki kenarlar pişerken yanmasın Sıvı karışım için 300 gr labne peynir ile şekeri çırpalım Sonra sırasıyla crema, un, nişasta, vanilya ekleyelim çırpalım Yumurtaları tek tek kırıp çırpalım Karemamızı bisküvinin üzerine dökelim Önceden ısıtılmış 170 derece fırında bir saat pişirelim Fırının içine ısıya dayanıklı bir*kapla su koyalım kekimiz kırılmasın 1 saat sonunda fırını kapatıp arasına tahta kaşık sıkıştıralım içi yavaş yavaş çeksin Üzeri için 500 gram çileği rondoda çekip üzerine bir çay bardağı toz şekeri ekleyip 15 dak pişiriyoruz Nişastayı yarım çay bardağı soğuk suyla açıp çileğin üzerine döküyoruz 2 3 dak daha pişirip soğumaya bırakıyoruz Kekimiz soğuyunca üzerine çileği döküp dolaba kaldırıyoruz Afiyet olsun