iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Cheesecake (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için;
*2 paket eti burçak bisküvi
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı süt
Kreması için:
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket labne peynir(300 gram)
*1 paket sıvı krema (200 gram)
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 paket vanilya
*44, 5 yemek kaşığı un
Çilekli sosu için;
*300 gram çilek
*2 su bardağı su
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)
*
Çilekli Cheesecake (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı İlk olarak cheesecake yapmaya tabanını hazırlamakla başlayalım;Burçak bisküvileri güzelce un şeklini alıncaya kadar robottan geçirelim Daha sonra ayrı bir kaba alıp içerisine tereyağı, sütü ekleyip karıştıralım ve tabanını yağladığımız kelepçeli kek kalıbına dökelim ve kaşığın yada bardağın alt kısmıyla iyice bastırarak kalıbın tabanına yayıp düzenleyelim Sonra 10 dakika kadar dolabın buzluk kısmında bekletelim
Bu esnada kremayı hazırlayalım;Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alıp mikserle iyice çırpalım ve ardından krema için gerekli olan diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip tekrar karıştıralım Ardından buzluktan kalıbı alalım ve kremamızı da kalıbın içerisine dökelim ve kalıbı bir kaç kez tezgah üzerine vuralım ki kabarcıklar oluşmasın Daha sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında ilk 10 dakika pişirelim ve dereceyi 140’a düşürüp hiç fırının kapağını açmadan yaklaşık 5055 dakika kontrollü olarak pişirelim Ayrı yeten cheesecake pişerken fırının içerisine ayrı bir kapta su katın Üzeri çok az pembeleşince tamamdır
*2 paket eti burçak bisküvi
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı süt
Kreması için:
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket labne peynir(300 gram)
*1 paket sıvı krema (200 gram)
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 paket vanilya
*44, 5 yemek kaşığı un
Çilekli sosu için;
*300 gram çilek
*2 su bardağı su
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)
*
Çilekli Cheesecake (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı İlk olarak cheesecake yapmaya tabanını hazırlamakla başlayalım;Burçak bisküvileri güzelce un şeklini alıncaya kadar robottan geçirelim Daha sonra ayrı bir kaba alıp içerisine tereyağı, sütü ekleyip karıştıralım ve tabanını yağladığımız kelepçeli kek kalıbına dökelim ve kaşığın yada bardağın alt kısmıyla iyice bastırarak kalıbın tabanına yayıp düzenleyelim Sonra 10 dakika kadar dolabın buzluk kısmında bekletelim
Bu esnada kremayı hazırlayalım;Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alıp mikserle iyice çırpalım ve ardından krema için gerekli olan diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip tekrar karıştıralım Ardından buzluktan kalıbı alalım ve kremamızı da kalıbın içerisine dökelim ve kalıbı bir kaç kez tezgah üzerine vuralım ki kabarcıklar oluşmasın Daha sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında ilk 10 dakika pişirelim ve dereceyi 140’a düşürüp hiç fırının kapağını açmadan yaklaşık 5055 dakika kontrollü olarak pişirelim Ayrı yeten cheesecake pişerken fırının içerisine ayrı bir kapta su katın Üzeri çok az pembeleşince tamamdır