Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

Taban için:
2 paket burçak bisküvi
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı süt

Kreması için;
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
500 gram labne peynir
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
4 adet yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un

Çilek sosu için:
450 gram çilek
Yarım çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı soğuk su

Hazırlanışı
Öncelikle taban için bisküviler rondodan geçirilerek un haline getirilir Tereyağı eritilir üzerine bisküviler ve 1 yemek kaşığı süt ilave edilir 1 dk kadar kavrulur Daha sonra yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bisküvili karışım dökülür ve eşit bi şekilde bastırarak yaydırılır ve kalıp buzluğa kaldırılır Kreması için yoğurt ve şeker çırpma kabına alınarak mikserin düşük devrinde karışana kadar çırpılır Üzerine labne ilave edilir düşük devirde tekrar çırpılır Daha sonra vanilya ve limon suyu eklenerek tekrar hafiften çırpılır Yumurtalar teker teker eklenerek her seferinde düşük devirde çırpılır Son olarak un eklenir ve son kez hafif çırpılır Hazırladığımız karışım buzluktan çıkarttığımız kalıbın üzerine eşit bi şekilde dökülür ve sert bi zemine bi kaç defa vurdurularak hava kabarcıklarının çıkması sağlanır 150 derece önceden ısıtılmış fırının en alt rafına büyük fırın tepsisi su doldurularak sürülür ( bunu yapmamızın amacı cheesecakekin pişerken çatlamasını önlemek ve kenarlarının beyaz pişmesini sağlamak ) en alt rafının bir üstüne ızgaranın üzerine kelepçeli kalıp sürülür ve 1 saat fırının kapağı hiç açılmadan pişirilir 1 saat sonunda fırın kapatılır ve kapağı aralıklı bırakılarak yarım saat kadar fırında bekletildikten sonra oda ısısında soğumaya bırakılır Sosu için temizlenmiş çilekler bi tencereye alınır kapağı kapatılarak çilekler suyunu bırakana kadar kaynatılır Daha sonra üzerine şeker vanilya limon suyu eklenerek çilekler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dk kadar kaynatılır Çilekler blendırdan geçirilerek tekrar ocağa alınır Nişastayı küçük bi kasenin içerisinde soğuk suyla çözdürerek çileklerin üzerine ilave edilir ve çırpıcıyla hızlıca karıştırılarak topaklanması önlenir Kıvam almaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve sos ılınmaya bırakılır (sos arada karıştırılır ki soğurken kabuk bağlamasın)ılıyan sos cheesecake üzerine eşit bir şekilde dökülür kalıbın üzeri kapatılarak bir gece buzdolabında bekletildikten sonra ertesi gün servis yapılır

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt