iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Taban için:
2 paket burçak bisküvi
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı süt
Kreması için;
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
500 gram labne peynir
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
4 adet yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
Çilek sosu için:
450 gram çilek
Yarım çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı soğuk su
Hazırlanışı
Öncelikle taban için bisküviler rondodan geçirilerek un haline getirilir Tereyağı eritilir üzerine bisküviler ve 1 yemek kaşığı süt ilave edilir 1 dk kadar kavrulur Daha sonra yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bisküvili karışım dökülür ve eşit bi şekilde bastırarak yaydırılır ve kalıp buzluğa kaldırılır Kreması için yoğurt ve şeker çırpma kabına alınarak mikserin düşük devrinde karışana kadar çırpılır Üzerine labne ilave edilir düşük devirde tekrar çırpılır Daha sonra vanilya ve limon suyu eklenerek tekrar hafiften çırpılır Yumurtalar teker teker eklenerek her seferinde düşük devirde çırpılır Son olarak un eklenir ve son kez hafif çırpılır Hazırladığımız karışım buzluktan çıkarttığımız kalıbın üzerine eşit bi şekilde dökülür ve sert bi zemine bi kaç defa vurdurularak hava kabarcıklarının çıkması sağlanır 150 derece önceden ısıtılmış fırının en alt rafına büyük fırın tepsisi su doldurularak sürülür ( bunu yapmamızın amacı cheesecakekin pişerken çatlamasını önlemek ve kenarlarının beyaz pişmesini sağlamak ) en alt rafının bir üstüne ızgaranın üzerine kelepçeli kalıp sürülür ve 1 saat fırının kapağı hiç açılmadan pişirilir 1 saat sonunda fırın kapatılır ve kapağı aralıklı bırakılarak yarım saat kadar fırında bekletildikten sonra oda ısısında soğumaya bırakılır Sosu için temizlenmiş çilekler bi tencereye alınır kapağı kapatılarak çilekler suyunu bırakana kadar kaynatılır Daha sonra üzerine şeker vanilya limon suyu eklenerek çilekler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dk kadar kaynatılır Çilekler blendırdan geçirilerek tekrar ocağa alınır Nişastayı küçük bi kasenin içerisinde soğuk suyla çözdürerek çileklerin üzerine ilave edilir ve çırpıcıyla hızlıca karıştırılarak topaklanması önlenir Kıvam almaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve sos ılınmaya bırakılır (sos arada karıştırılır ki soğurken kabuk bağlamasın)ılıyan sos cheesecake üzerine eşit bir şekilde dökülür kalıbın üzeri kapatılarak bir gece buzdolabında bekletildikten sonra ertesi gün servis yapılır
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Taban için:
2 paket burçak bisküvi
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı süt
Kreması için;
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
500 gram labne peynir
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
4 adet yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
Çilek sosu için:
450 gram çilek
Yarım çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı soğuk su
Hazırlanışı
Öncelikle taban için bisküviler rondodan geçirilerek un haline getirilir Tereyağı eritilir üzerine bisküviler ve 1 yemek kaşığı süt ilave edilir 1 dk kadar kavrulur Daha sonra yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bisküvili karışım dökülür ve eşit bi şekilde bastırarak yaydırılır ve kalıp buzluğa kaldırılır Kreması için yoğurt ve şeker çırpma kabına alınarak mikserin düşük devrinde karışana kadar çırpılır Üzerine labne ilave edilir düşük devirde tekrar çırpılır Daha sonra vanilya ve limon suyu eklenerek tekrar hafiften çırpılır Yumurtalar teker teker eklenerek her seferinde düşük devirde çırpılır Son olarak un eklenir ve son kez hafif çırpılır Hazırladığımız karışım buzluktan çıkarttığımız kalıbın üzerine eşit bi şekilde dökülür ve sert bi zemine bi kaç defa vurdurularak hava kabarcıklarının çıkması sağlanır 150 derece önceden ısıtılmış fırının en alt rafına büyük fırın tepsisi su doldurularak sürülür ( bunu yapmamızın amacı cheesecakekin pişerken çatlamasını önlemek ve kenarlarının beyaz pişmesini sağlamak ) en alt rafının bir üstüne ızgaranın üzerine kelepçeli kalıp sürülür ve 1 saat fırının kapağı hiç açılmadan pişirilir 1 saat sonunda fırın kapatılır ve kapağı aralıklı bırakılarak yarım saat kadar fırında bekletildikten sonra oda ısısında soğumaya bırakılır Sosu için temizlenmiş çilekler bi tencereye alınır kapağı kapatılarak çilekler suyunu bırakana kadar kaynatılır Daha sonra üzerine şeker vanilya limon suyu eklenerek çilekler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dk kadar kaynatılır Çilekler blendırdan geçirilerek tekrar ocağa alınır Nişastayı küçük bi kasenin içerisinde soğuk suyla çözdürerek çileklerin üzerine ilave edilir ve çırpıcıyla hızlıca karıştırılarak topaklanması önlenir Kıvam almaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve sos ılınmaya bırakılır (sos arada karıştırılır ki soğurken kabuk bağlamasın)ılıyan sos cheesecake üzerine eşit bir şekilde dökülür kalıbın üzeri kapatılarak bir gece buzdolabında bekletildikten sonra ertesi gün servis yapılır
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız