iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr labne peyniri (400 gr da yeterli olabilir)
*1 paket krema
*1, 5 su bardağı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*4 yumurta
*1 paket vanilya
Alt taban için:
*2 paket burçak veya yulaflı bisküvi
*100 gr eritilmiş tereyağı
*1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık veya ceviz
*Yarım çay bardağından biraz az süt
Üzerinin sosu için:
*250 gr çilek
*4 yemek kaşığı şeker
*1 ,5 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı Alt tabanı için, bisküvileri ve fındığı robotta un gibi yapana kadar çekiyoruz
Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz
Sosu için çileğe şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz
Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif
karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Bu aşamada blendır ile çekebilirsiniz daha akışkan bi sos olur*
Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp (veya yağlı kağıtta kullanabiliriz)hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz
Labne peyniri ve Kremayı güzelce çırpıyoruz ardından şekerimizi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz
En son unu ve vanilyasını ilave edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz
Kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz
Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz ki iyice içini çeksin
1 saat sonra açtığımızda sallayınca ortası oynamıyorsa tamamdır Biraz soğuduktan sonra hazırladığımız çilek sosumuzu döküyoruz ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz Afiyet olsun
*500 gr labne peyniri (400 gr da yeterli olabilir)
*1 paket krema
*1, 5 su bardağı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*4 yumurta
*1 paket vanilya
Alt taban için:
*2 paket burçak veya yulaflı bisküvi
*100 gr eritilmiş tereyağı
*1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık veya ceviz
*Yarım çay bardağından biraz az süt
Üzerinin sosu için:
*250 gr çilek
*4 yemek kaşığı şeker
*1 ,5 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı Alt tabanı için, bisküvileri ve fındığı robotta un gibi yapana kadar çekiyoruz
Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz
Sosu için çileğe şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz
Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif
karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Bu aşamada blendır ile çekebilirsiniz daha akışkan bi sos olur*
Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp (veya yağlı kağıtta kullanabiliriz)hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz
Labne peyniri ve Kremayı güzelce çırpıyoruz ardından şekerimizi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz
En son unu ve vanilyasını ilave edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz
Kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz
Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz ki iyice içini çeksin
1 saat sonra açtığımızda sallayınca ortası oynamıyorsa tamamdır Biraz soğuduktan sonra hazırladığımız çilek sosumuzu döküyoruz ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz Afiyet olsun