Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr labne peyniri (400 gr da yeterli olabilir)
*1 paket krema
*1, 5 su bardağı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*4 yumurta
*1 paket vanilya

Alt taban için:


*2 paket burçak veya yulaflı bisküvi
*100 gr eritilmiş tereyağı
*1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık veya ceviz
*Yarım çay bardağından biraz az süt

Üzerinin sosu için:


*250 gr çilek
*4 yemek kaşığı şeker
*1 ,5 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya

Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı Alt tabanı için, bisküvileri ve fındığı robotta un gibi yapana kadar çekiyoruz
Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz
Sosu için çileğe şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz
Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif
karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Bu aşamada blendır ile çekebilirsiniz daha akışkan bi sos olur*
Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp (veya yağlı kağıtta kullanabiliriz)hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz
Labne peyniri ve Kremayı güzelce çırpıyoruz ardından şekerimizi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz
En son unu ve vanilyasını ilave edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz
Kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz
Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz ki iyice içini çeksin
1 saat sonra açtığımızda sallayınca ortası oynamıyorsa tamamdır Biraz soğuduktan sonra hazırladığımız çilek sosumuzu döküyoruz ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt