iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Çikolatalı Mini Turta Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
300 gr un
200 gr tereyağı
1 adet yumurta
70 gr esmer şeker
İç Harcı için Malzemeler
8 – 10 adet çilek
1 su bardağı sütlü damla çikolata
½ su bardağı krema
Pudra şekeri – üzeri için
Un ve tereyağını bir parçalayıcı yardımı ile kum gibi olana dek ufalayın, şeker ve yumurtaları ilave edip hamur kıvamına getirin
Buzdolabında yarım saat kadar bekletin
Çilekleri küçük küpler olacak şekilde doğrayın
Dolapta dinlendirdiğiniz hamurdan kapak yapmak için biraz ayırın
Ardından cevizden biraz büyük parçalar kopararak muffin kabına yayarak çanaklar oluşturun
Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin Küçük küp doğradığınız çileklerle erittiğiniz çikolataları karıştırın
Çanakların içlerini hazırladığınız harç ile doldurun
Ayırdığınız hamuru ince açın ve bir bıçak ya da rulet yardımıyla ince kısa şeritler olacak şekilde kesin
Hazırladığınız turtalarınızın üzerine yerleştirin ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin
Pişen turtalarınızın üzerine pudra şekeri serptikten sonra sıcak servis edin
Hamuru için Malzemeler
300 gr un
200 gr tereyağı
1 adet yumurta
70 gr esmer şeker
İç Harcı için Malzemeler
8 – 10 adet çilek
1 su bardağı sütlü damla çikolata
½ su bardağı krema
Pudra şekeri – üzeri için
Un ve tereyağını bir parçalayıcı yardımı ile kum gibi olana dek ufalayın, şeker ve yumurtaları ilave edip hamur kıvamına getirin
Buzdolabında yarım saat kadar bekletin
Çilekleri küçük küpler olacak şekilde doğrayın
Dolapta dinlendirdiğiniz hamurdan kapak yapmak için biraz ayırın
Ardından cevizden biraz büyük parçalar kopararak muffin kabına yayarak çanaklar oluşturun
Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin Küçük küp doğradığınız çileklerle erittiğiniz çikolataları karıştırın
Çanakların içlerini hazırladığınız harç ile doldurun
Ayırdığınız hamuru ince açın ve bir bıçak ya da rulet yardımıyla ince kısa şeritler olacak şekilde kesin
Hazırladığınız turtalarınızın üzerine yerleştirin ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin
Pişen turtalarınızın üzerine pudra şekeri serptikten sonra sıcak servis edin