iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Cuplar Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi;
*2 su bardağı süt
*1 çorba kaşığı un
*1 çorba kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Çilek sosu;
*200 gram çilek
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 damla limon suyu
Alt taban;
*Kakaolu kek parçaları
Çilekli Cuplar Tarifi Yapılışı Muhallebi için yumurta sarısı, nişasta, un, şeker ve süt çırpılarak karıştırılır ve ocağa alınır Kaynadıktan sonra vanilyası ilave edilir Soğuyana kadar ara ara çırpılır Çilek sosu için çilekler, pudra şekeri ve limon rondodan minik parçalar kalacak şekilde geçirilir Ben alt taban için nefis yemek tariflerinden imam sarığı tatlısını yaptıktan sonra artan kek parçalarını kullandım Sizde isterseniz hazır kek yada kedidili kullanabilirsiniz Tatlımızı buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz Afiyet olsun
*2 su bardağı süt
*1 çorba kaşığı un
*1 çorba kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Çilek sosu;
*200 gram çilek
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 damla limon suyu
Alt taban;
*Kakaolu kek parçaları
Çilekli Cuplar Tarifi Yapılışı Muhallebi için yumurta sarısı, nişasta, un, şeker ve süt çırpılarak karıştırılır ve ocağa alınır Kaynadıktan sonra vanilyası ilave edilir Soğuyana kadar ara ara çırpılır Çilek sosu için çilekler, pudra şekeri ve limon rondodan minik parçalar kalacak şekilde geçirilir Ben alt taban için nefis yemek tariflerinden imam sarığı tatlısını yaptıktan sonra artan kek parçalarını kullandım Sizde isterseniz hazır kek yada kedidili kullanabilirsiniz Tatlımızı buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz Afiyet olsun