iltasyazilim
FD Üye
ÇİLEKLİ DONDURMA
Malzemeler
500 gr çilek
300 gr tozşeker
2 su bardağı su
1 adet limon suyu
Hazırlanışı
Çileklerin saplarını ayıklayıp, 45 kez iyice yıkayın
Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin
Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 510 dakika kaynatın
Şurubu ateşten alıp soğutun
Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın
Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin
Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın
NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz
Malzemeler
500 gr çilek
300 gr tozşeker
2 su bardağı su
1 adet limon suyu
Hazırlanışı
Çileklerin saplarını ayıklayıp, 45 kez iyice yıkayın
Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin
Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 510 dakika kaynatın
Şurubu ateşten alıp soğutun
Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın
Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin
Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın
NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz