iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket etimek
Şerbeti için;
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 dilim limon
Muhallebisi için;
*2 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı mısır nişastası
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı Kaymaklı Teremyağ
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*Çilekli Tortenguss*(üzerindeki tarife göre ayarlanacak)
*250 gram çilek
Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbetimiz önceden orta dereceli ocakta kaynayana kadar pişirilir, etimekler kare büyük borcama dizilir ve üzerlerine hazırlamış olduğumuz şerbet dökülür*Etimeklerimiz şerbetini çekerken bizde muhallebimizi hazırlayalım, tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıp orta hararetli ocakta koyulaşıncaya dek pişirelim ocaktan alalım tereyağ ve vanilyayı katıp karıştıralım*Hazırlamış olduğumuz muhallebiyi etimeklerin üzerlerine eşit bir şekilde yayalım ve üzerine yapmış olduğumuz tortengussu ilk sıcağı çıktığında dökelim çilek ile süsleyip 1 saat dolapta soğumaya bırakalım
Afiyet Olsun
*1 paket etimek
Şerbeti için;
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 dilim limon
Muhallebisi için;
*2 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı mısır nişastası
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı Kaymaklı Teremyağ
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*Çilekli Tortenguss*(üzerindeki tarife göre ayarlanacak)
*250 gram çilek
Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbetimiz önceden orta dereceli ocakta kaynayana kadar pişirilir, etimekler kare büyük borcama dizilir ve üzerlerine hazırlamış olduğumuz şerbet dökülür*Etimeklerimiz şerbetini çekerken bizde muhallebimizi hazırlayalım, tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıp orta hararetli ocakta koyulaşıncaya dek pişirelim ocaktan alalım tereyağ ve vanilyayı katıp karıştıralım*Hazırlamış olduğumuz muhallebiyi etimeklerin üzerlerine eşit bir şekilde yayalım ve üzerine yapmış olduğumuz tortengussu ilk sıcağı çıktığında dökelim çilek ile süsleyip 1 saat dolapta soğumaya bırakalım
Afiyet Olsun