iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket etimek
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*4 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
Süslemek için;
*1 bardak süt
*1 paket çilekli kremşanti
*910 adet çilek
Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak etimeklerimizi bütün halde borcama diziyoruz
*Daha sonra şekerimizi tavaya alarak eriyene kadar karıştırıyoruz
*Şekerimiz tamamen eriyince suyumuzu koyuyoruz 5 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz ( bu arada hızlı hızlı karıştırmak lazım şekerimizin sertleşmemesi için )
*Şerbetimizi etimeklerimizin ezerine eşit bir şekilde gezdiriyoruz ve tamamen şerbetin çekmesini bekliyoruz
*Muhallebi malzemelerini bir tencereye alarak koyulaşana kadar karıştırıyoruz
*Koyulastıktan sonra ocaktan alıyoruz
*Hazırladığımız muhallebiyi ılık bir hale geldiğinde etimeklerimizin üzerine döküyoruz
*Daha sonra 1 bardak süt ile kremşantimizi hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine döküp, en son olarak ta çilekle süslüyoruz
Afiyet olsun ?
*1 paket etimek
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*4 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
Süslemek için;
*1 bardak süt
*1 paket çilekli kremşanti
*910 adet çilek
Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak etimeklerimizi bütün halde borcama diziyoruz
*Daha sonra şekerimizi tavaya alarak eriyene kadar karıştırıyoruz
*Şekerimiz tamamen eriyince suyumuzu koyuyoruz 5 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz ( bu arada hızlı hızlı karıştırmak lazım şekerimizin sertleşmemesi için )
*Şerbetimizi etimeklerimizin ezerine eşit bir şekilde gezdiriyoruz ve tamamen şerbetin çekmesini bekliyoruz
*Muhallebi malzemelerini bir tencereye alarak koyulaşana kadar karıştırıyoruz
*Koyulastıktan sonra ocaktan alıyoruz
*Hazırladığımız muhallebiyi ılık bir hale geldiğinde etimeklerimizin üzerine döküyoruz
*Daha sonra 1 bardak süt ile kremşantimizi hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine döküp, en son olarak ta çilekle süslüyoruz
Afiyet olsun ?