iltasyazilim
FD Üye
Resimli Çilekli Gönlü Ferah Tarifi
Çilekli Gönlü Ferah Nasıl Yapılır
Çilekli Gönlü Ferah İçin Malzemeler:
1 pkızarmış ekmek
1 su bardağı toz Şeker
1 su bardağı su
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz Şeker
1 tatlı kaşığı Vanilya
Krem şantisi için:
1 poşet kremşanti
yarım kgçilek
Çilekli Gönlü Ferah Yapılışı:
Tatlının kreması için; tencereye malzemeleri alarak göz göz olana kadar pişirin bir de karameli sıralamak için1 su bardağı toz şekeri tavaya alın Rengi kararınca üstüne 1 su bardağı su ilave edin Şeker kendini bırakıncaya kadar kaynatın
Karamelin ilk sıcaklığı çıkınca bir fırın kabına dizilmiş olan kızarmış ekmeklerin üstüne gezdirerek en ince ayrıntısına kadar ıslanmasını sağlayın sonradan üstüne çilek püresi yayınlama püreden hemen sonra hazırlamış olduğunuz muhallebiyi de yayın ve üzerini köpürtülmüş krem şanti ile sıvayın En son üzerini çilek ile süsleyerek birkaç saat dolapta beklettikten daha sonra servis edin *
Çilekli Gönlü Ferah Nasıl Yapılır
Çilekli Gönlü Ferah İçin Malzemeler:
1 pkızarmış ekmek
1 su bardağı toz Şeker
1 su bardağı su
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz Şeker
1 tatlı kaşığı Vanilya
Krem şantisi için:
1 poşet kremşanti
yarım kgçilek
Çilekli Gönlü Ferah Yapılışı:
Tatlının kreması için; tencereye malzemeleri alarak göz göz olana kadar pişirin bir de karameli sıralamak için1 su bardağı toz şekeri tavaya alın Rengi kararınca üstüne 1 su bardağı su ilave edin Şeker kendini bırakıncaya kadar kaynatın
Karamelin ilk sıcaklığı çıkınca bir fırın kabına dizilmiş olan kızarmış ekmeklerin üstüne gezdirerek en ince ayrıntısına kadar ıslanmasını sağlayın sonradan üstüne çilek püresi yayınlama püreden hemen sonra hazırlamış olduğunuz muhallebiyi de yayın ve üzerini köpürtülmüş krem şanti ile sıvayın En son üzerini çilek ile süsleyerek birkaç saat dolapta beklettikten daha sonra servis edin *