iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Güllaç Malzemeleri
4 adet güllaç yaprağı
Şerbeti için Malzemeler
1 litre süt
150 gr toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
Arası için Malzemeler
15 – 20 adet çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için Malzemeler
Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı
Bir sos tenceresinde süt, şeker ve gül suyunu, şeker eriyene kadar ısıtın ve ılımaya bırakın
Güllaç yapraklarını parçalayarak bir tepsiye dizin ve üzerine ılıttığınız şerbeti döküp yumuşamaya bırakın
Çilekleri küp küp doğrayın, bir tavada üzerine bir yemek kaşığı şeker koyup şeker eriyene kadar karıştırın ve kenara alın
Kuplarınızın tabanına yumuşayan güllaç yapraklarından yerleştirin
Üzerine hazırladığını şekerli çileklerden koyun, onun da üzerine yeniden bir parça güllaç koyun ve son olarak toz antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis edin
4 adet güllaç yaprağı
Şerbeti için Malzemeler
1 litre süt
150 gr toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
Arası için Malzemeler
15 – 20 adet çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için Malzemeler
Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı
Bir sos tenceresinde süt, şeker ve gül suyunu, şeker eriyene kadar ısıtın ve ılımaya bırakın
Güllaç yapraklarını parçalayarak bir tepsiye dizin ve üzerine ılıttığınız şerbeti döküp yumuşamaya bırakın
Çilekleri küp küp doğrayın, bir tavada üzerine bir yemek kaşığı şeker koyup şeker eriyene kadar karıştırın ve kenara alın
Kuplarınızın tabanına yumuşayan güllaç yapraklarından yerleştirin
Üzerine hazırladığını şekerli çileklerden koyun, onun da üzerine yeniden bir parça güllaç koyun ve son olarak toz antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis edin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.