iltasyazilim
FD Üye
Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler İrmikli muhallebisi için;
*1 litre süt
*7 yemek kaşığı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin
Çilek sosu için;
*Yarım kilo çilek
*1 çay bardağı şeker( isterseniz miktarı artırabilirsiniz)
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı su
Üzerini süslemek için;
*Çilek, toz fıstık
Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba
Çileğin tam mevsimi Ve şöyle mis gibi serin bir tatlıya kimse hayır diyemez Yapımı da o kadar kısa sürecek ki, ve sonuç harika olacak
İlk margarin hariç muhallebi harcını bir tencereye alalım Kaynayana kadar karıştıralım 23 dk kaynatıp, margarinini ekleyelim ve altını kapatalım streç film serdiğimiz tart kalıbına dökelim ve yayalım soğumasını bekleyelim Soğuyunca servis tabağına ters çevirip streç filmi alalım
Çilekleri yıkayıp temizleyelim 34 parçaya bölüp şekerini ilave edelim Tencere de 78 dk kadar pişirelim Bu aşamada çilekler su salacak zaten, ayrıyetten su ilave etmiyoruz çilekler yumuşayınca, 1 çay bardağı suda erittiğimiz nişastayı ekleyelim ve devamlı karıştıralım Pelte kıvamına gelene dek pişirelim Yaklaşık 23 dk içinde pelte olacaktır Sonra muhallebimizin üstüne güzelce yayalım Soğuyunca dolaba kaldırıp 2 saat bekletelim Çıkarınca üzerini süsleyip servis edelim
İnşallah beğenirsiniz şimdiden elinize sağlık
Afiyet olsun
*1 litre süt
*7 yemek kaşığı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin
Çilek sosu için;
*Yarım kilo çilek
*1 çay bardağı şeker( isterseniz miktarı artırabilirsiniz)
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı su
Üzerini süslemek için;
*Çilek, toz fıstık
Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba
Çileğin tam mevsimi Ve şöyle mis gibi serin bir tatlıya kimse hayır diyemez Yapımı da o kadar kısa sürecek ki, ve sonuç harika olacak
İlk margarin hariç muhallebi harcını bir tencereye alalım Kaynayana kadar karıştıralım 23 dk kaynatıp, margarinini ekleyelim ve altını kapatalım streç film serdiğimiz tart kalıbına dökelim ve yayalım soğumasını bekleyelim Soğuyunca servis tabağına ters çevirip streç filmi alalım
Çilekleri yıkayıp temizleyelim 34 parçaya bölüp şekerini ilave edelim Tencere de 78 dk kadar pişirelim Bu aşamada çilekler su salacak zaten, ayrıyetten su ilave etmiyoruz çilekler yumuşayınca, 1 çay bardağı suda erittiğimiz nişastayı ekleyelim ve devamlı karıştıralım Pelte kıvamına gelene dek pişirelim Yaklaşık 23 dk içinde pelte olacaktır Sonra muhallebimizin üstüne güzelce yayalım Soğuyunca dolaba kaldırıp 2 saat bekletelim Çıkarınca üzerini süsleyip servis edelim
İnşallah beğenirsiniz şimdiden elinize sağlık
Afiyet olsun